Els salons de Foment seran el pròxim dijous 30 d’octubre, a les 19 hores, l’escenari de la presentació del llibre «Cuina visual. Dolços de Nadal… i més», una nova publicació de la Falla de Beniopa que s’emmarca dins la celebració dels cinquanta anys de la comissió.
Es tracta d’un receptari que arreplega 47 dolços casolans, fruit de la pastisseria tradicional, elaborats tant per fallers com per veïns i veïnes de Beniopa. El llibre compta amb el suport de l’Ajuntament de Gandia i la col·laboració del CEIC Alfons el Vell, encarregat de la revisió dels textos. Amb un enfocament visual, pràctic i molt didàctic, posa el focus en les festes nadalenques. El disseny i les il·lustracions són obra de Borja Martí.
L’acte de presentació estarà conduït per la periodista Ana Llopis, de Beniopa, i comptarà amb les intervencions de Juli Capilla, director del CEIC Alfons el Vell; Jesús Garcia, coordinador del projecte, expresident de la Federació de Falles de Gandia i membre de la Falla Beniopa; i Emili Selfa, col·laborador, expresident de la Junta del Districte de Beniopa i veí del barri.
Una vegada finalitzada la presentació, els assistents podran gaudir d’una degustació amb alguns dels dolços que apareixen al llibre, maridats amb mistela.
El volum «Cuina visual. Dolços de Nadal… i més» es posarà a la venda el divendres 31 d’octubre en diferents establiments de Gandia: Ambra Llibres (avinguda d’Alacant, 12), Llibreria Ferrer (passatge Lombard, 14), Gavina Llibres (carrer Loreto, 22) i Llibreria Mas (carrer Rausell, 4). A Beniopa també es podrà adquirir a Carns Fuster (carrer Llarguer, 10).
En el pròleg, el forner Leopoldo Pérez recorda la importància del patrimoni gastronòmic local i afirma: “Beniopa té una gran tradició en l’elaboració de dolços, i queda com a referència que va aplegar a tindre cinc forns on es confeccionaven tota classe de dolços. No deixem que esta tradició es perda. No deixem que este legat del bon fer i saber dels nostres avantpassats quede en l’oblit. Seguim difonent estos coneixements i no deixem de practicar-los en família. És nostra tradició, és nostra cultura”.
Amb esta proposta culinària, la Falla Beniopa reafirma la voluntat de preservar i difondre la identitat gastronòmica del poble, recuperant de manera senzilla i accessible els dolços més típics del Nadal… i molt més.
