La Generalitat reconeix el paper dels caçadors d’Oliva amb l’àguila pescadora

[Img #30082]

 

El projecte mediambiental de reintroducció de l’espècie de l’àguila pescadora en la península Ibèrica ha tingut nombrosos suports institucionals per part de l’administració local i autonòmica. Però també ha comptat amb la col·laboració d’altres institucions com ara les societats i clubs de caçadors d’Oliva i de Pego.

 

Aquesta tasca de cooperació amb els responsables del projecte mediambiental, ha servit a la Generalitat Valenciana, per a fer un reconeixement a aquests col·lectius. El passat dissabte, 2 d’abril, en la Muntanyeta Verda, del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, va tindre lloc aquest acte de reconeixement en el qual van participar el coordinador de programes de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Juan Jiménez, l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, la regidora de Medi Ambient i Cicle Integral de l’Aigua, Maria Josep Llorens, el regidor d’Agricultura, Miquel Doménech i els representants de les diferents associacions i clubs de caçadors d’Oliva i de Pego.

 

L’exemplar que viu a la muntanyeta verda del parc, Estel, en pocs dies complirà un any, gràcies als esforços de tots els organismes implicats i totes les entitats que participen en aquest projecte de conservació de la biodiversitat i l’ecosistema en l’àrea d’influència d’Oliva i Pego. L’actitud respectuosa i de protecció a l’àguila pescadora dels caçadors i caçadores ha permés que aquesta puga seguir habitant en el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva.

 

El responsable delegat de conselleria, Juan Jiménez, va destacar dos aspectes que han sigut claus per a la supervivència d’Estel: la presència de torres d’electricitat amb les quals podia electrocutar-se l’àguila i que l’Ajuntament d’Oliva ha gestionat la seua eliminació; i la col·laboració dels caçadors per a no atacar aquesta espècie protegida. A més de col·laborar quan ha tingut algun problema logístic o físic Estel.

 

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, Maria Josep Llorens va voler posar en valor la tasca de les associacions i clubs de caça d’Oliva i de Pego «Moltes vegades es té una idea dels caçadors negativa. No es correspon amb la realitat, cal diferenciar entre persones que tiren tirs i caçadors, que tenen un coneixement de l’ecosistema i a més col·laboren per augmentar la biodiversitat. Actualment les juntes directives dels caçadors de Pego i d’Oliva han demostrat estar en eixa tasca d’ajuda a l’augment de la biodiversitat.» Explicava Llorens.

 

Per la seua banda, l’alcaldessa, Yolanda Balaguer, va manifestar “Vull agrair als caçadors d’Oliva i de Pego tot el suport davant d’aquesta iniciativa conjunta entre els dos municipis. I es posava a la seua disposició per a continuar treballant en benefici de la biodiversitat singular del Parc Natural de la Marjal Pego – Oliva.”

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Convocatoria abierta para elegir la startup que defenderá la innovación de Gandia en Gijón

Gandia vuelve a apostar por la innovación como motor de desarrollo. La ciudad ha...

Los Rebeldes agotan las entradas de Marquesa Concerts

La segunda actuación del Marquesa Concerts 2025 llega este sábado al jardín de la...

Gandia mobilitza 1,4 milions d’euros extra per al 2025

El regidor d'Administració i Govern Interior, Adrián Vila, i la primera tinenta d’alcaldia, Alícia...