Començar expressant-vos les més sinceres felicitacions per aquests 35 anys de Gente de la Safor, en els que heu exercit la responsabilitat d’informar i generar opinió al voltant del que ha ocorregut a Gandia i a la Safor. En aquests temps de pandèmia, i després de viure una Setmana Santa truncada per aquesta, estem davant d’un any on, si bé pareix que no estarà exempt de dificultats, els confrares de Gandia ens disposem a participar d’ella amb les mesures de seguretat degudes a la COVID-19.
Gente de la Safor va començar els seus primers dies el 7 de desembre de 1985 de la mà de Marta Sambrizzi i José Arnau. Revista d’informació local i de distribució gratuïta, des dels seus començaments Gente ha estat i estem convençuts que estarà amb els que hi participem de la Setmana Santa de Gandia, oferint les notícies relacionades amb les germandats que formen part d’aquesta Junta Major. Recorde els especials dedicats a la Setmana Santa de Gandia per on han passat els diferents presidents/ens, germans/es majors, padrines, consiliaris… tant de la Junta com de les germandats i l’expectativa que generaven entre els confrares, però també entre la societat gandiana i de la comarca.
Agrair la vostra disponibilitat per fer tot el possible perquè els especials de la Setmana Santa foren eixe reflex que representa per als confrares; disposats sempre a vindre al Museu els dies que feren falta o desplaçar-se a les seus de les Germandats per tal de fer fotografies i entrevistes als representants de les Germandats, perquè no faltara cap detall i que mostrara tot allò que fa i representa la Setmana Santa de la nostra Ciutat.
Però en Gente de la Safor no tan sols s’ha parlat de les imatges, processons i persones que en formem part d’aquesta Setmana Santa sinó que també s’ha parlat del que significa ser cristià en els nostres dies, de formació confrare, del paper dels joves dins d’ella, de música confrare i de les nostres bandes, de l’acció social portada a terme… També s’ha parlat del paper cultural que porta a terme la Setmana Santa: la revista Passio, un dels referents de la nostra Setmana Santa, el Concurs Nacional de fotografia, els concursos de betlems i d’aparadors, el Teatre solidari o els Concerts de Nadal i Corpus s’han vist reflectits en les seues pàgines.
Com hem dit abans, ha estat sempre al peu de cada notícia que ha generat la Setmana Santa mostrant eixe treball que durant tot l’any realitza, en tots els aspectes, tant el religiós com el d’acció social, el cultural i el tradicional. Tot un seguit d’activitats que es van veure reflectides en rebre el 3 d’octubre de 2019 la concessió del títol de Festa d’Interés Nacional per part de la Secretaria d’Estat de Turisme, que va valorar la singularitat dels actes que es celebren a Gandia, com la processó general del Divendres Sant, que ens mostra la passió i mort de Crist, la qualitat de la imatgeria, la revista Passio i la recuperació de la Visitatio Sepulchri, tot gràcies al treball de les Germandats, de totes les persones que han estat al capdavant de la Setmana Santa Gandiana i, com no, a la difusió que ens han fet d’aquesta tasca els mitjans de comunicació, entre els que per descomptat es troba Gente de la Safor.
Tornar a expressar a Marta i a tots els seus col·laboradors i col·laboradores al llarg d’aquests anys les nostres felicitacions per la tasca ben feta i encoratjar-los a continuar treballant com fins ara. Enhorabona per aquests 35 anys! Gràcies per tot i per molts anys, fent difusió de la nostra volguda Setmana Santa i de tot el que ocorre a la nostra comarca.
Emili Ripoll Gimeno
President J.M.G.G. Setmana Santa de Gandia