20 participants opten a aconseguir el premi per a la millor pebrera farcida d’Oliva

Una vegada tancat el termini d’inscripcions per al VII Concurs de Pebrera Farcida d’Oliva, ja està tot preparat perquè demà dissabte, 18 de setembre, a partir de les 9.30 h se celebre el concurs en el passeig de Lluís Vives (davant del Mercat Municipal). Tal com s’estableix en les bases, 20 participants optaran a aconseguir el premi per a la millor pebrera farcida d’Oliva en aquesta setena edició.

 

A les 9.30 h, els participants presentaran les cassoles elaborades prèviament a casa. Després de la degustació i deliberació per part del jurat, els premis es lliuraran cap a les 13.00 h.

- Advertisement -

 

El jurat està integrat per cinc membres excel·lents coneixedors de la gastronomia olivera, com el president de l’Associació de Gastronomia d’Oliva Gastroliva, Paco Oltra «Soqueta»; Vicent Escrivá, propietari de «El Merendero de Quimera»; Nuria Mollà, veïna d’Oliva i autora de https://www.mamisandkids.com/; Nela Garcia, de «Cocinemosjuntosenmicocina» i Joan Clement, xef i assessor de L’Exquisit Mediterrani.

 

El regidor de Turisme, Kino Calafat ha volgut agrair als participants, al jurat, a les escoles d’Oliva, a Pepe Cotaina i a Mavi Pérez la seua participació i la disposició a formar part d’esta tretzena Mostra Gastronòmica que s´ha convertit en «un esdeveniment molt especial per ser el primer acte gastronòmic que se celebra a Oliva després de la pandèmia». A més, el regidor ha afegit que, «tot i que ja estem en millors xifres complirem amb totes les mesures sanitàries reglamentàries i també les que marca el sentit comú».

[Img #24476]

El primer premi és un lot de productes del Mercat Municipal, valorat en 100 euros, i un viatge a Madrid per a participar en el showcooking a Fitur 2022. El segon premi rebrà el lot de productes de 50 euros, i un sopar per a dues persones.

 

Per a tots els participants hi haurà un lot de dos productes del Mercat al lliurament de la seua cassola de pebrera farcida com agraïment per la seua participació.

 

A més, a les 9 del matí s’obrirà al públic l´exposició de pebreres farcides ‘infantils’, una mostra del treball que han realitzat els alumnes de 5é i 6é de les escoles d’Oliva amb el material proporcionat pel Departament de Turisme. El Jurat del concurs serà l’encarregat de proclamar també la pebrera guanyadora, atorgant com a premi a la classe guanyadora un esmorzar i una jornada de kàrting en el Kàrting Vives d’Oliva.

 

D’altra banda, i en paral·lel al concurs de Pebrera Farcida, se celebraran dos showcookings amb posteriors degustacions dels productes cuinats.

 

El primer, que començarà a les 10.00 hores, està a càrrec Mavi Pérez, veïna d’Oliva, que mostrarà a tots els espectadors la manera de cuinar les pebreres farcides. En acabar, totes les persones que hi assistisquen podran provar les pebreres.

 

En acabar la demostració de pebreres començarà el showcooking i la degustació de ‘Coques d’Oliva’ amb Pepe Cotaina, mestre obrador artesà, que serà l’encarregat de realitzar una demostració del procés per a realitzar les típiques coques d’Oliva.

 

L’assistència als showcookings i la degustació de producte és totalment gratuïta, tot i que per a controlar l’aforament, les persones interessades a assistir s’han de registrar en els següents enllaços:

Showcooking Pebrera Farcida https://forms.gle/*wP3AVQdYSDVFC8Pq5

Showcooking Coques d’Oliva https://forms.gle/*wLwtAJLH9jMerbrq5

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

El PP denuncia desavenencias entre los socios de gobierno de Gandia

El Grupo Municipal del Partido Popular de Gandia ha querido denunciar una "primera crisis...

Prieto aboga por un acuerdo con la Generalitat para mantener los consultorios de Beniopa y Benipeixcar

El Ayuntamiento de Gandia está dispuesto a "hablar de todo" con la Generalitat y...

Fira del Motor de Gandia: Más de 450 coches y 90 motos vendidos en un fin de semana

11 millones de euros, 468 coches y 91 motos vendidas. Este ha sido el...