‘Un passeig per la història de Gandia’ recorda la fundació de la universitat de Francesc de Borja

La Biblioteca Central de Gandia acull una nova sessió del cicle “Un passeig per la Història de Gandia”, organitzat amb l’objectiu de promoure la història, cultura i patrimoni de la ciutat de Gandia. En esta ocasió el tema serà “En edificar lo Collegi de Sanct Sebastià”, la fundació d’una universitat, a càrrec de José Torres.

[Img #30684]

 

- Advertisement -

Pocs anys abans d’ingressar als jesuïtes, Francesc de Borja aconseguí la creació d’un centre educatiu que esdevingué la primera universitat de l’ordre. Amb el temps, tot i canviar de propietaris, l’edifici continuà amb la seua tasca docent. “En edificar lo Collegi de Sanct Sebastià” és un viatge al nostre passat per conéixer com van ser els primers anys, què hi havia en aquells terrenys on s’alçà l’edifici i com evolucionà fins a l’actualitat, quin paper tingué Francesc de Borja en una fundació pensada per als moriscos i els cristians.

 

 

La conferència tindrà lloc el divendres 29 d’abril  a les 19.30 hores al Saló d’Actes de la Biblioteca Central i es farà tant presencialment com en streaming, a través del canal de Youtube.

 

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Nuevo «enfrentamiento» entre Compromís y PSOE por la CV-60

El proyecto de la CV-60 ha generado un nuevo enfrentamiento entre el PSOE y...

Corea celebra sus fiestas vecinales

El barrio de Corea celebra este fin de semana, el 15 de junio, sus...

La UPG finaliza su 40 edición

La Universidad Popular de Gandia ha clausurado el curso de la 40 edición.El acto...