La Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables reconeixerà Gandia dins de la IV edició dels Premis de Qualitat de la RECS.
En concret, el pròxim 9 de julio la regidora delegada de Salut, Liuvina Gil recollirà a Móstoles el premi a la Trajectòria als Premis de Qualitat de la RECS, un reconeixement que es lliura per primera vegada i on es vol destacar la implicació de Gandia amb la Xarxa i amb els objectius que persegueix des de l’any 2016 quan la nostra ciutat es va adherir a l’organisme.
Des d’eixe moment, Gandia va desenvolupar el seu Pla de Salut Local, una eina que marca el desenvolupament de les polítiques públiques de salut en l’àmbit local que va permetre posar en marxa projectes que en les edicions anteriors han estat guardonats i servit d’exemple per a altres poblacions. Projectes com els passejos perceptius des de l’urbanisme feminista als barris de Corea i Beniopa o el disseny de la plaça del nou Centre de Salut Integral Roís de Corella.
«Estem molt satisfets. Aquest guardó ens reafirma en el nostre compromís i ens referència com a municipi capdavanter a l’hora d’aplicar aquest tipus de polítiques» ha afirmat l’edil.
A més de les accions guardonades anteriorment, l’Ajuntament de Gandia ha presentat candidatura a les 3 categories dels premis de la present edició amb els projectes de l’àgora del benestar emocional en població juvenil, la iniciativa ‘Dones Llum’ i ‘Gandia Camina’.
A banda d’aquests projectes, Gil ha recordat que l’àrea que dirigeix porta endavant més iniciatives adreçades a fer de Gandia una ciutat referent a polítiques saludables:
– Oferta formativa per als centres i alumnat de Gandia «Escoles saludables. Escoles promotores de salut», que ha estat subvencionada enguany per la Conselleria de Sanitat.
– Mapeig d’actius en activitat física als barris de Gandia: Raval, Corea i Grau de Gandia. L’objectiu d’aquests mapes és que siguen dinamitzats i recomanats pels diferents departaments.
– Recomanació d’Actius en salut: on Gandia ha estat un dels municipis referents. S’ha potenciat el treball amb Salut Pública i Atenció Primària, i fent ús de la recepta social de prescripció d’activitat física (Entrenant salut – Gandia Camina) i participació en xarxes comunitàries (Dones Llum i Radars).
– ‘Gandia Activa’, el projecte pilot que s’està duent a terme al barri del Grau, amb l’objectiu de traslladar-se a tota la ciutat amb la creació d’una estratègia de ciutat basada en la promoció d’una vida activa, que partisca i pose al centre el model dels determinants socials de la salut.