Paqui Cardona guanya el concurs amateur de coques Ciutat d’Oliva

El concurs amateur de coques “Ciutat d’Oliva” ja té guanyadora. Entre totes les propostes presentades, el jurat ha triat la coca elaborada per Francisca Cardona com la millor recepta d’aquest certamen, organitzat per Oliva Turisme, l’Associació de Amics de les Coques (AGACO) i Gastroliva. La coca guanyadora és una recepta clàssica de pebrera i tomaca amb la massa tradicional de les coques feta amb aigua, farina, llevat i oli. La segona classificada ha sigut Rosa Mª Savall Morato amb una coca de llonganissa blanca i roja, ou dur, pésols i ceba.

[Img #31349]

 

El jurat, compost per Nela García Navarro, de Cocinemos juntos en mi cocina; María Sempere Torres; Vicenta Morera Parra; Amalia Navarro, presidenta de Amas de Casa Tyrius Oliva; i Mapi Barreres, presidenta de GASTROLIVA, ha valorat “el sabor i la tradició, entre altres coses, a l’hora d’atorgar el primer premi”. La guanyadora podrà gaudir d’una nit d’allotjament i desdejuni a l’Hotel Oliva Nova Resort per a dues persones, amb SPA inclòs, mentre que la segona classificada ha obtingut un sopar per a dos en un restaurant d’Oliva i un circuit spa a Oliva Nova. A més, tots els participants han rebut un regal.

 [Img #31348]

 

Kino Calafat, regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, s’ha mostrat molt satisfet per poder celebrar aquesta primera edició amateur del Concurs de Coques, ja que “ens ajuda a donar visibilitat a aquest producte tan nostre i ajuda a compartir amb tots l’esforç de cada llar olivense per mantindre la nostra gastronomia més tradicional”.

 

[Img #31350]

El certamen ha comptat també amb el concurs de “coques creatives” escolars en el qual han participat els alumnes de cinqué de primària de tots els centres de la ciutat amb diferents manualitats de pasta de sal. Aquesta activitat, organitzada en col·laboració amb la delegació d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva, ha permés als més xicotets participar del concurs i sentir-se protagonistes del futur gastronòmic de la ciutat. En aquesta ocasió, el jurat format per Ana Mª Morell, vicealcaldessa d’Oliva i regidora d’Educació; Pepe Cotaina, president de AGACO; Paco Llorca, mestre de dibuix i Antonio Serrano de “Menjar a València” han atorgat el primer premi a la coca realitzada pels alumnes del CEIP Santa Anna.

 

 

El concurs amateur s’ha celebrat com a prèvia de la tercera edició del Concurs Nacional de Coca Tradicional i Creativa “Ciutat d’Oliva” que s’ha celebrat este dilluns 23 de maig, en el Centre Polivalent amb 19 professionals de primera línia i un jurat d’excepció. Este certamen està organitzat per la Delegació de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva i l’Associació d’Amics de les Coques AGACO, amb l’objectiu de donar visibilitat a un producte culinari considerat com un dels llegats culturals més rellevants de la gastronomia valenciana, unit de manera excepcional a Oliva.

 

 

Aquest esdeveniment gastronòmic reuneix 19 professionals de la Comunitat Valenciana i atorga tres premis consistents en un diploma acreditatiu i 1.000 euros, 500 i 250 euros per al primer, segon i tercer classificat respectivament. A més, hi ha un Premi Extraordinari Túria a la “coca més creativa” i un trofeu per a tots els participants, creat expressament per l’artista Sylvia López Morant.

 

 

La tercera edició del concurs compta amb professionals de molt alt nivell, grans professionals de l’hostaleria i la fleca, caracteritzats per cuidar el producte i el procés de creació. A més, de manera paral·lela, competeixen sis escoles de gastronomia-hostaleria com l’Escola d’Hostaleria i Turisme IES Mediterrània de Benidorm; l’institut Joan Llopis Marí de Cullera; l’IES Gabriel Ciscar d’Oliva; el CDT de Dénia i els d’Alacant de cuina i pastisseria.

 

[Img #31351]

El III Concurs de Coques Creatives i Tradicionals “Ciutat d’Oliva” té un jurat de primer nivell que aporta experiència, professionalitat i estreles Michelin a la deliberació del certamen. El judici tècnic i professional l’impartiran Luís Valls del Restaurant El Poblet de València, amb dues estreles Michelin; Susi Díaz, de La Finca d’Elx amb una estrela Michelín, col·laboradora de Top Chef i Premi Nacional d’Hostaleria a la cuinera empresària; Miriam de Andrés, xef del Restaurant La Sucursal de València, amb una estrela Michelin; Clara Puig de la Bellacasa, xef del Restaurant Tula de Xàbia, amb una estrela Michelin també, i Paco Torreblanca, un dels grans mestres de la pastisseria mundial.

 

 

També compta amb Cuchita Lluch, membre de la junta directiva de la Real Academia de Gastronomia de España; Belén Arias, presidenta de l’Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana; Juanjo Rausell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València; Joan Clemente, de la Xarxa de CDT’s de la Comunitat Valenciana; Santi Hernández Lerma, periodista gastronòmic del programa “La Despensa” de SER València i Juan Salvador Gayà, periodista gastronòmic del blog “Al fum de la ximenera” i “Cocina valenciana”.

 

 

Així mateix, durant la jornada s’ha comptat amb la presència de la periodista agroalimentària Silvia Soria, que ha realitzat entrevistes a productors i experts, i ha sigut l’encarregada de conduir l’acte de presentació i lliurament de premis. Durant la celebració del Concurs s’ha pogut gaudir d’una degustació de coques en un ambient festiu, amb actuació musical inclosa.

 [Img #31353]

 

 

Concursants

Aquest certamen gastronòmic comptava amb la participació dels següents restaurants i professionals: Bon Aire (El Palmar), La Mar Salà (Cullera); Chef Amadeo (Gandia); Tapes La Xara (La Xara-Denia); Horno San José (El Palmar); Esmeralda de Masterchef 4 (Valencia); Arrels Gastronòmic (Gata de Gorgos); Restaurante Escondida de Bruno Ruiz (Denia); Llaurador (Pedreguer); Aura de Oliva Nova (Oliva); Venta de Posa (La Xara-Denia); Bon Estar (Valencia); Panadería Pa i més (Gandia); A l’alba Gastrobar (Alginet); Xavi a la sal (Jávea); Tas Ta’m (Ondara); La Cuina de Karlos Escoto de Gandia; Honoo- Tastem (Valencia) i Estalvi Bar de Fortaleny.

 

 

Patrocinadors

El Concurs de Coques “Ciutat d’Oliva compta amb el suport de l’Ajuntament d’Oliva i la Regidoria de Turisme; Turisme Comunitat Valenciana “L’Exquisit Mediterrani”; València Turisme, “Delicious Valencia”; Harinas Molí de Picó; Cervezas Túria; Helados Artesanos Gelatíssim; Café Barsel; Maquinaria para Hornos Cotepa i el Gremi de Forners i Pastissers de València.

 

 

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

El Palau Ducal de Gandia recibirá más de un millón de euros para su recuperación

El Ministerio de Transportes y Movilidad Sostenible y el Ministerio de Vivienda y Agenda...

La cabalgata de Papá Noel de Gandia en imágenes

Papá Noel visitó Gandia, el pasado 24 de diciembre, junto con duendes, animación, música...

La programación de Navidad 2024/2025 en Gandia: más de 100 actividades

Gandia ya celebra la Navidad. El Ayuntamiento ha presentado la programación de actividades de...