«La Volta a Peu a Miramar està oberta a tots i totes perquè puguen participar esportistes i aficionats a caminar»

Miramar celebra aquest any la 29 edició de la Volta a Peu a Miramar de forma ‘On Track’

Miramar, al igual que la resta de municipis, ha adaptat la seua vida a la nova realitat marcada per la Covid-19. Tot i així, l’Ajuntament no ha parat d’organitzar activitats de tot tipus dirigides a tota la població i els pobles veïns. La tradicional Volta a Peu no podia faltar i la regidoria d’Esports, amb el regidor José Juan Mayor al capdavant, han assolit el repte per tal de poder organitzar-la, modificant la seua celebració i respectant les mesures de seguretat.

 

 

- Advertisement -

– 29 edicions de la Volta a Peu a Miramar. Tants anys celebrant una cursa la fan especial?

– Molt especial, diria jo. Són vint-i-nou anys consecutius celebrant una cursa pels carrers del nostre poble. Ha sigut difícil mantenir-la, cada vegada hi ha més oferta. A l’estiu sobretot cada setmana hi ha alguna competició en algun poble. Però des de l’Ajuntament sempre s’ha fet el possible per no perdre-la. Aquest any, per exemple, hem buscat un mètode segur on no es concentren centenars de persones, fent una cursa més segura.

 

[Img #15570]

– Amb la crisi sanitària de la Covid-19, ¿quina ha sigut l’aposta?

– Des de la Regidoria d’Esports hem plantejat una forma virtual, diríem, perquè la gent no s’haja de concentrar en un punt, un dia a una hora. Així, en el format ‘On Track’, el corredor té la ruta marcada des del 19 de setembre fins al 4 d’octubre i la pot realitzar el dia i l’hora que vulga.

 

 

– El mètode canvia, però ¿i el recorregut?

– El recorregut l’hem adaptat també a les circumstàncies. Tots els anys el desplegament de personal i, en concret, policial és molt gran, ja que la ruta passa per avingudes i carrers molt transitats en estiu. Aquesta vegada hem intentat seguir el mateix circuit, amb 8,2 km igual, però evitant els carrers amb més vehicles. Comença pel passeig, al costat de la mar, i després continua per l’Avinguda de les Corts, que és molt ampla per a poder córrer sense problema. Per pujar fins al poble la ruta continua pel Sender Blau i una vegada en el poble passa pel centre històric, majoritàriament convertit en zona de vianants. I per baixar a la platja fins a meta ho tornen a fer per una zona molt ampla amb a penes trànsit de vehicles fins a l’Oficina de Turisme al passeig.

 

[Img #15574]

Haurà premiats?

– Sí, clar, la cursa continua sent competitiva però aquest any que ha sigut especial hem volgut que tothom puga participar i per això hem fet trofeus per als primers corredors i corredores, tan en general com en local i també diferents rifes que es realitzaran entre tots els participants. I a més, repartirem també mascaretes amb dues capes de tela i filtre FPP2, reutilitzables fins a 30 llavats.

 

 

– Aleshores, pot participar qui vulga fent la ruta?

– Exacte. Aquest any la cursa està oberta a tots i totes. Encara que siga competitiva, el format ens permet que tots i totes les que vulguen puguen fer-la. Corrent o caminant. És una cursa amb una ruta oberta a conéixer el nostre poble, la seua naturalesa i la bellesa dels carrers més antics. Per això anime a tota la població a participar, en aquesta i en la resta d’activitats que els meus companys regidors estan programant, i en definitiva, anime a esportistes i aficionats a fer que aquesta cursa popular continue viva molts anys més.

 

Consulta ací tota la informació sobre la cursa, recorregut, dates, inscripcions…

 

 

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Nuevo «enfrentamiento» entre Compromís y PSOE por la CV-60

El proyecto de la CV-60 ha generado un nuevo enfrentamiento entre el PSOE y...

Corea celebra sus fiestas vecinales

El barrio de Corea celebra este fin de semana, el 15 de junio, sus...

La UPG finaliza su 40 edición

La Universidad Popular de Gandia ha clausurado el curso de la 40 edición.El acto...