‘Kate Millett: El feminisme radical dels 70’

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la setena sessió del cicle de conferències «Dones Sàvies III» destinades a contribuir a la visibilitat de les dones en els camps de la ciència, la literatura, la música, la dansa i el pensament, que organitza el CEIC Alfons el Vell i l’IMAB Biblioteca Central, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, CEFIRE Gandia, Campus de Gandia de la UPV i la Regidoria d’ Igualtat de l’ Ajuntament de Gandia. En esta ocasió el tema serà “El feminisme radical dels 70. La imprescindible Kate Millett”,impartida per Gabriela Moriana.

 

 

- Advertisement -

Kate Millett (1934-2017) fou una feminista, escriptora, educadora i artista estatunidenca. El 1967 va publicar un manifest titulat “Tokenlearning” contra els plans d’estudis per a dones en les universitats. En 1970 va editar la seua tesi “Política sexual”, on va oferir una àmplia crítica de la societat patriarcal en la societat occidental i en la literatura. Membre del comité de l’Organització Nacional de Dones, també va pertànyer al grup New York Radical Women i en 1971 va començar el projecte Women’s Art Colony Farm, una comunitat de dones artistas i escriptores.

 

 

Gabriela Moriana Mateo és directora de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona de la universitat de València. Directora i professora del Màster Universitari en Gènere i Polítiques d’Igualtat i professora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València. Doctora en estudis de Gènere, llicenciada en Sociologia i diplomada en Treball Social per la Universitat de València.

 

 

La xarrada està programada per a aquest dijous 29 d’abril, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central a les 19.30 hores. Es farà presencialment amb preinscripció al Whatsapp 678837402 (aforament reduït) i, a més, es podrà seguir en directe a través del canal de #BibliotequesGandia a Youtube.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Nuevo «enfrentamiento» entre Compromís y PSOE por la CV-60

El proyecto de la CV-60 ha generado un nuevo enfrentamiento entre el PSOE y...

Corea celebra sus fiestas vecinales

El barrio de Corea celebra este fin de semana, el 15 de junio, sus...

La UPG finaliza su 40 edición

La Universidad Popular de Gandia ha clausurado el curso de la 40 edición.El acto...