Miramar celebra la XX edició de les Jornades Gastronòmiques

L’Ajuntament de Miramar, amb la col·laboració de l’Associació de Dones de Miramar, celebrarà el pròxim diumenge 16 de febrer de 2025 la XX edició de les Jornades Gastronòmiques, un esdeveniment que s’ha consolidat com una cita ineludible per als amants de la gastronomia local.

Aquesta edició especial tindrà lloc en dues ubicacions diferents: els tallers i xerrades es desenvoluparan al Centre Social El Molí, mentre que el tradicional dinar de germanor es celebrarà al Restaurant Miramar.

Tallers i showcooking per als amants de la cuina

Les jornades s’iniciaran amb una xerrada-taller sobre el muntatge de taules, enfocada en el protocol i la decoració, a càrrec de l’experta Anna Mena Planner. Aquesta activitat oferirà als assistents la possibilitat d’aprendre tècniques per embellir les seues taules en esdeveniments especials.

A continuació, es realitzarà una xerrada sobre l’arròs Tartana de l’Albufera de València, un producte emblemàtic de la gastronomia valenciana. El plat fort de la jornada serà un showcooking en directe, on el mestre arrosser i cuiner amb Estrella Michelin, Juan Carlos Galbis, i el reconegut gastrònom i crític de cuina Juan Salvador Gayá prepararan un exquisit arròs melós amb polp.

Totes les activitats són gratuïtes fins a completar l’aforament. Per assistir, cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca Municipal al 962 81 90 26.

Concurs de cuina i dinar popular

Com és tradició, les Jornades inclouran el popular concurs de cuina de Bossa de Polp, amb inscripció gratuïta. Els participants competiran per aconseguir un dels tres premis:

  1. Primer premi: Un val de 150€ per gastar al comerç local de Miramar.
  2. Segon premi: Una cistella de productes valorada en 100€, patrocinada per ADOMAR.
  3. Tercer premi: Un val de 50€ per a gastar en el comerç local.

Els interessats poden inscriure’s a la Biblioteca Municipal i consultar les bases del concurs al web de l’Ajuntament: ajumiramar.org. Les inscripcions estaran obertes fins al 12 de febrer.

El dinar popular, obert a tota la població, tindrà lloc al Restaurant Miramar i tindrà un cost de 20€. El menú inclourà dos entrants (ibèrics i ensalada), el plat principal de Bossa de PolpCoca Borratxa de postres, així com cafè i beguda. Les places són limitades, i els interessats poden inscriure’s fins al 12 de febrer al telèfon 636 25 14 52.

El regidor de Festes de l’Ajuntament de MiramarSalvador Gregori, ha destacat la importància d’aquestes jornades per a la promoció de la cuina local: “Les Jornades van nàixer amb la finalitat de promoure el turisme i la gastronomia del poble, i amb especial interès de donar a conéixer la cuina tradicional de Miramar. Vint anys després, veiem com el nostre plat és més conegut i la seua recepta continua cuinant-se. Les persones dels pobles del voltant, així com totes aquelles que ens visiten, mostren un especial interès per la Bossa de Polp. Això ens fa plantejar aquesta tradició única del nostre poble com un reclam turístic, i al mateix temps, ens ajuda a conservar aquesta part de la nostra història.”

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

El Porrat de Sant Blai de Potries, un pas més a prop de ser Bé d’Interés Cultural

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha donat llum verda, a través d'un informe,...

Ròtova celebra el Porrat de Sant Macià del 20 al 23 de febrero: la programación

Ròtova celebrará del 20 al 23 de febrero una nueva edición del Porrat de...

La nova executiva de Més-Compromís Gandia es marca com a objectiu ser alternativa al PSOE

Més-Compromís per Gandia celebrava ahir el seu nové Congrés local, en el qual s’elegia...