La Policia Local de Gandia registra 11 intervencions per violència de gènere en maig

Balanç positiu de les accions realitzades per la Policia Local de Gandia al mes de maig.

La regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Lydia Morant, i el comissari principal i cap de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, han destacat que el programa Agent Tutor ha realitzat 243 intervencions. Aquest programa permet als agents abordar, juntament amb els centres educatius, diverses problemàtiques relacionades amb menors dins i fora de l’entorn escolar, realitzant una tasca preventiva de formació i informació.

Morant ha ressaltat que es tracta d’un programa consolidat que, entre altres actuacions, ha permés que els agents tinguen presència als patis dels centres, a l’eixida dels col·legis i instituts, alhora que s’han dut a terme xerrades a les classes destinades a ajudar els joves davant diferents situacions i emergències. “Estem molt contents amb els resultats que estem obtenint, perquè acostem la policia com una entitat pròxima perquè els joves vegen els agents com a aliats quan s’enfronten a determinats tipus de problemes”.

- Advertisement -

L’edil també ha posat en valor els 14 dispositius que es van posar en marxa al maig amb motiu de diversos esdeveniments que es van desenvolupar a Gandia i que van tenir a la Fira del Motor, la Gala Mr. Gai Comunitat Valenciana o la Fase d’ascens a LEB Plata, com els més destacats.

Respecte a l’apartat del trànsit i la seguretat viària, que va suposar el 29% del treball de la Policia Local durant el mes d’abril, hi va haver 101 accidents, 4 d’ells relacionats amb vehicles de mobilitat personal, dels quals 24 van tindre ferits lleus. Destaquen també les 2 sancions administratives i els 4 delictes contra la seguretat viària que es van detectar.

Espasa ha remarcat la col·laboració amb la Direcció General de Trànsit en la campanya de control del transport escolar que va tenir lloc entre el 27 i el 31 de maig, on es van controlar 12 autobusos sense que s’imposara cap sanció.

El comissari ha destacat que, en l’àmbit de la seguretat ciutadana, la unitat Gessamí, que lluita contra la violència de gènere, o la Kalos, que persegueix les conductes d’odi al municipi, van rebre 34 avisos per baralles i 48 per discussions. També es van dur a terme 11 intervencions en matèria de violència de gènere.

En un altre ordre de coses, Espasa va posar en valor la iniciativa realitzada per la Fundació Mapfre a la nostra ciutat i que, baix el nom de Caravana Planeta ODS, va atraure entre el 27 i el 31 de maig més de 1.300 estudiants que van gaudir d’activitats relacionades amb l’educació viària.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Nuevo «enfrentamiento» entre Compromís y PSOE por la CV-60

El proyecto de la CV-60 ha generado un nuevo enfrentamiento entre el PSOE y...

Corea celebra sus fiestas vecinales

El barrio de Corea celebra este fin de semana, el 15 de junio, sus...

La UPG finaliza su 40 edición

La Universidad Popular de Gandia ha clausurado el curso de la 40 edición.El acto...