Anabel Ferrer: «Vull presentar-me altra vegada a l’Alcaldia de Guardamar i fer coses per el poble»

Ana Isabel entra per la porta de l’Ajuntament de Guardamar de la Safor acompanyada. Una jove necessita un certificat, i ella mateixa és la que l’acompanya fins al lloc indicat per a sol·licitar-lo. “La política de proximitat és el millor d’un poble xicotet” em comenta l’alcaldessa de Guardamar durant l’entrevista, i això és una cosa que hem pogut apreciar fins i tot abans de començar.

Professora i alcaldessa. Ferrer compagina totes dues professions de servei públic que poc han de veure si es contempla des de fora “però que s’assemblen molt”. Amb calma, malgrat anar ràpid cada dia, ens asseiem al seu despatx i entrevistem l’actual alcaldessa de Guardamar de la Safor.

  • Com és la política d’un poble d’uns 560 habitants?

Encara que a l’estiu Guardamar passa de 500 a 5.000 habitants és cert que, al ser un poble xicotet, ens coneixem tots i la política que fem és de proximitat, de tu a tu. La gent sap on està la meua casa i ve a buscar-me, a mi i a la resta de l’equip de govern, quan necessiten alguna cosa.

L’avantatge d’aquesta manera de fer política és que escoltem a la gent immediatament, cara a cara i al moment. Crec que és molt millor, perquè podem donar solucions quasi immediatament, que en una gran ciutat mentre arriba al lloc indicat, cal fer molts passos i a vegades arriba tard.

  • Professora i alcaldessa, com es compaginen els dos treballs?

Ho porte bé. Vinc dos dies a l’ajuntament, però la meua atenció i treball són 24 hores. Estic acostumada a atendre la gent a totes les hores del dia. La veritat és que ho porte bé, són treballs molt diferents però que s’assemblen molt.

  • Porta quasi quatre anys com a alcaldessa. Ha aconseguit complir el seu programa electoral?

Sí, hem complit tot el que havíem promés. L’acció més important que hem dut a terme ha sigut el tema de la pandèmia: ajudes a les famílies, repartir gel i mascaretes, agafar una partida pressupostària per a ajudar a les famílies. Ens esforcem molt en un tema que ens va vindre damunt sense saber com actuar, i crec que hem eixim prou bé.

Una altra acció important que hem fet en aquesta legislatura ha sigut la creació de tot el carril bici des del poble fins a la platja, que vam acabar abans de començar l’estiu.

© GENTE DE LA SAFOR
  • Alguna cosa que s’haja quedat pendent?

Pot ser que el Parc de l’Ullal. Teníem previst ampliar-ho i encara no ho hem pogut fer, però estem en això perquè és una zona natural molt bona del poble.

  • Sis mesos per a les eleccions. Es presentarà per tornar a ser alcaldesa?

Sí, vull presentar-me una altra vegada i continuar fent coses per a millorar el poble. Tinc moltíssimes idees. Per a la pròxima candidatura vull millorar la Llar Juvenil. També l’escola de música, era l’antic ajuntament i està molt vell, necessita moltes reparacions. Farem un edifici entre el poble i la platja perquè siga Escola de Música, Oficina de Turisme i oficina de l’Ajuntament per a la gent que viu a la platja.

  • Ha viscut moments difícils durant la seua legislatura

Així és, però crec que hem gestionat bé els moments de crisis. Mai pots fer-ho tot al 100% bé, però hem estat molt units i hem escoltat el poble i les necessitats que ha tingut cada família.

La sort que tenim a Guardamar és que ens coneixem tots i totes i, per això, sabem les famílies que han pogut passar millor o pitjor la pandèmia. Crec que, estant units, ho hem gestionat bé, tenint en compte que va ser una cosa que ens va vindre de colp i no sabíem que fer.

Ara ens trobem amb la inflació, i continuem donant ajudes a les famílies. Sempre hem donat ajudes per als xiquets, fins als 18 anys. Enguany hem ampliat a 25 anys per a ajudar a tots aquells que estan estudiant en la universitat.

© GENTE DE LA SAFOR
  • Com definiria el turisme de Guardamar?

El turisme del poble és molt familiar. Encara que passem, durant els mesos d’estiu, a ser 5.000 habitants, la platja és molt xicoteta i continuem sent pocs en comparació amb altres municipis.

Ve molta gent de l’interior de la Comunitat Valenciana perquè és una platja tranquil·la però amb la possibilitat de trobar oci a pocs minuts.

  • Què destacaria de Guardamar?

La gent de Guardamar no solem treballar ací, però ens agrada la tranquil·litat del poble. Estem al costat de Gandia, tots tenim cotxe i si volem oci podem anar, però busquem la tranquil·litat del poble.

M’agrada molt l’encant del poble. Soc de Gandia, però porte 10 anys vivint ací i em considere una guardamarenca més. M’encanta el tipus de vida d’aquest poble i, com no, la gent de Guardamar, que és la millor.

ÚLTIMAS NOTICIAS

La Junta de Personal del Ayuntamiento de Gandia condena las declaraciones de Arturo Torró contra una funcionaria municipal

La Junta de Personal del Ayuntamiento de Gandia, organismo donde se agrupan los representantes...

Caixa Popular, nuevo patrocinador anual de FAES

Los representantes de Caixa Popular y FAES han firmado esta mañana en el edificio...

Oliva dice no a la violencia machista

Oliva se ha unido para decir basta a la violencia contra las mujeres y...

NOTICIAS DESTACADAS

La Junta de Personal del Ayuntamiento de Gandia condena las declaraciones de Arturo Torró contra una funcionaria municipal

La Junta de Personal del Ayuntamiento de Gandia, organismo donde se agrupan los representantes...

Caixa Popular, nuevo patrocinador anual de FAES

Los representantes de Caixa Popular y FAES han firmado esta mañana en el edificio...

Oliva dice no a la violencia machista

Oliva se ha unido para decir basta a la violencia contra las mujeres y...