‘Dones Sàvies III’ reprén les conferències en línia amb ‘L’Agenda secreta de María Campo Alange’

L’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB) inicia una nova edició del cicle ‘Dones Sàvies‘, huit conferències on huit dones analitzen la trajectòria de dones que han marcat una part important de la seua vida. Aquesta tercera edició continuarà abordant l’acció de les dones, moltes d’elles invisibilitzades injustament al llarg de la història. Les xarrades estan destinades a contribuir a la visibilitat de les dones en els camps de la ciència, la literatura, la música, la dansa i el pensament. Col·laboren el CEIC Alfons el Vell, la regidora d’Igualtat, la UPV- Campus Gandia i CEFIRE Gandia.

 

 

- Advertisement -

La tercera edició de ‘Dones Sàvies’ comença hui, divendres 30 d’octubre, amb ‘L’Agenda secreta de María Campo Alange‘, a càrrec d’Imma Alcalà. Aquesta xarrada estava programa per al 12 de març i va ser una de les primeres activitats suspeses amb l’Estat d’Alarma. Ara es reprén però en format digital i es retransmterà en directe a través del canal de youtube (enllaç al final).

 

 

María Lafftitte y Peréz del Pulgar (Sevilla, 1902- Madrid, 1986) més coneguda com a Comtessa de Campo Alange o María Campo Alange, va ser una escriptora feminista que es va avançar amb molts dels seus plantejaments a l’ideari que des dels feminismes s’ha anat treballant des de finals del segle XX i principis del XXI. El seu llibre La secreta guerra dels sexes (1948) és uns mesos anterior a El segon sexe de Simone de Beauvoir. Va estar sempre interessada en els temes sobre la dona, i del que s’ha vingut a dir feminisme filosòfic.

 

 

Inmaculada Alcalá García és psicòloga judicial, mediadora i tècnica de menors. Membre de l’Institut Universitari d’Estudis feministes i de gènere Purificació Escribano de la Universitat Jaume I i Doctora per aquesta universitat. Col·labora amb diferents associacions de dones. Ha treballat en la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a la Diputació de Castelló i a la Universitat Jaume I, d’on és professora en l’actualitat.

 

[Img #16586]

La conferència començarà a las 19.30h. «Per a nosaltres és molt satisfactori que les biblioteques tornen a acollir aquest cicle que només tindrà un canvi atés que almenys les primeres xarrades es realitzaran de manera telemàtica exclusivament donades les restriccions sanitàries», va afirmar el regidor delegat de l’IMAB, Jose Manuel Prieto, qui ha insistit que «les nostres biblioteques són espais segurs i romandran oberts». Finalment, el regidor va voler convidar a la ciutadania en general a participar. «Ara no hi ha excusa. Amb un simple clic podrem accedir a tot el coneixement sobre aquest àmbit». En qualsevol cas, l’organització d’estes activitats està subjecta a possibles canvis donada l’actual situació sanitària.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

El PP denuncia desavenencias entre los socios de gobierno de Gandia

El Grupo Municipal del Partido Popular de Gandia ha querido denunciar una "primera crisis...

Prieto aboga por un acuerdo con la Generalitat para mantener los consultorios de Beniopa y Benipeixcar

El Ayuntamiento de Gandia está dispuesto a "hablar de todo" con la Generalitat y...

Fira del Motor de Gandia: Más de 450 coches y 90 motos vendidos en un fin de semana

11 millones de euros, 468 coches y 91 motos vendidas. Este ha sido el...