Dones Sàvies analitza la figura de la filòsofa Simone Weil

La Biblioteca Central de Gandia continua amb el cicle de conferències ‘Dones Sàvies III’ que pretén contribuir a la visibilitat de les dones en els camps de la ciència, la literatura, la música, la dança o el pensament i que organitza amb la col·laboració del CEFIRE, Generalitat Valenciana, campus de la UPV, regidoria d’Igualtat i del CEIC Alfons el Vell. La següent cita serà demà dijous, 10 de desembre, amb la xarrada ‘L’atenció com a virtut política en Simone Weil’.  Emilia Bea, professora titular de filosofia del dret i filosofia política de la Universitat de València, parlarà sobre la vida de la filòsofa Simone Weil (1909-1943).

 

[Img #17315]

- Advertisement -

Emilia Bea ha centrat la seua principal àrea d’investigació a la producció filosòfica femenina, amb especial atenció al pensament de Simone Weil. Ha treballat diferents temes relacionats amb els drets humans, la tortura, els deures, el vincle entre medicina i crim contra la humanitat i la justícia transicional i restaurativa.

 

 

Simon Weil (París, 3 de febrer de 1909 – Ashford, 24 d’agost de 1943) fou una filòsofa, humanista, escriptora i activista política francesa. De personalitat complexa, fou considerada l’única filòsofa que va viure clarament ‘la condició obrera’. La seua ideologia, que es caracteritza per un constant aprofundiment, sense canvis de direcció ni reminiscències, és la recerca del seu amor per la veritat, filosòficament reconeguda com una i universal, que ella defineix com la necessitat més sagrada de l’ànima humana.

 

 

A causa de les circumstàncies actuals, la xarrada sols es podrà seguir en directe a través del canal de #BibliotequesGandia a Youtube a partir de les 19.30 hores.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

El PP denuncia desavenencias entre los socios de gobierno de Gandia

El Grupo Municipal del Partido Popular de Gandia ha querido denunciar una "primera crisis...

Prieto aboga por un acuerdo con la Generalitat para mantener los consultorios de Beniopa y Benipeixcar

El Ayuntamiento de Gandia está dispuesto a "hablar de todo" con la Generalitat y...

Fira del Motor de Gandia: Más de 450 coches y 90 motos vendidos en un fin de semana

11 millones de euros, 468 coches y 91 motos vendidas. Este ha sido el...