Decenas de personas asisten a la concentración convocada por CGT por un «1º de Mayo combativo»

A pesar de la situación de pandemia, decenas de personas han asistido a la concentración que hoy había convocado CGT por un «1º de Mayo combativo» a las 12 h ante el Ayuntamiento de Gandia. Se ha procedido a la lectura del manifiesto de la CGT con el lema «Mil conflictos, una única lucha«, que clama contra la precariedad y la explotación laboral, la reforma laboral del PP y el PSOE, contra las externalizaciones y la subcontratación, así como a favor de la reducción de la jornada laboral semanal y por una renta básica de las iguales.

 

[Img #20584]

 

También han estado presentes las reivindicaciones contra la privatización de la Sanidad Pública y contra la ley mordaza y por la libertad de expresión. La concentración ha finalizado con vivas en la lucha de la clase obrera. El acto lo ha convocado el sindicato CGT y han apoyado y difusión a la convocatoria otras organizaciones de la comarca como el Colectivo Antifascista de la Safor, la PAH Safor-Valldigna, Ca Saforaui o CSO El Molí.

 

[Img #20583]

 

MANIFIESTO

 

Cal exigir que es repartisca el treball i la riquesa

El 1r de Maig sempre ha de ser un dia reivindicatiu i de lluita com a garantia dels drets: al treball digne; a una jornada laboral que possibilite conciliar el treball amb la vida; a un salari i prestacions socials suficients, bé quan es té ocupació i també quan no es té, mitjançant una Renda Bàsica de les Iguals; a pensions adequades per a viure amb dignitat, per a lluitar contra les reformes laborals, els desnonaments o les lleis mordassa.

 

 

L’empobriment material de milions de treballadors i treballadores, a través de mecanismes com la retallada massiva de les rendes salarials, està generant una de les societats més desiguals del món. Segons dades del Banc d’Espanya, el 25% de la població de l’estat espanyol vivia ja en risc de pobresa o exclusió social abans de la pandèmia. La situació quan aquesta acabe pot ser catastròfica. Això suposa que 4,5 milions de llars no poden fer front a necessitats tan bàsiques com pagar un lloguer o una hipoteca, mantindre calentes les seues cases o senzillament menjar tots els dies.

 

 

Quatre milions de persones en atur, a les quals l’estat se’ls nega el seu dret més essencial com a classe treballadora: el dret a “guanyar-se la vida”. Tampoc els reconeix l’estat el dret a unes prestacions socials o a una Renda Bàsica de les Iguals suficient per a viure dignament. Enfront d’això, l’any passat es van realitzar quasi 25 milions d’hores extraordinàries, de les quals no es van pagar més d’11 milions. I resulta especialment demolidora la dada segons la qual, per les dones no foren retribuïdes més de la meitat de les hores extraordinàries.

 

 

La pandèmia, a més, ha evidenciat altres vergonyes del sistema. S’ha posat l’interés econòmic per damunt de la vida de les persones; s’han protegit interessos particulars per damunt de les necessitats de la immensa majoria; algunes administracions han mirat cap a un altre costat quan s’incomplien sistemàticament diferents preceptes legals; hi ha hagut mànega ampla amb uns i llei de l’embut per a unes altres. El sistema sanitari, ferit de mort després de les contínues privatitzacions, s’ha col·lapsat i, a tenor dels fets -que són tossuts-, la sanitat privada ha demostrat la seua enorme incapacitat.

 

 

Vénen temps difícils, temps convulsos, temps on els interessos de les elits tractaran d’imposar-se novament a la classe treballadora. No obstant això, no podem permetre que la crisi la paguen, una vegada més, els i les de sempre. Perquè seria intolerable que permetérem, com a societat, un nou rescat a les entitats financeres i mentre les condicions de vida de la classe obrera es continuen degradant a velocitat de vertigen.

 

 

Aquest 1r de Maig, ha de continuar sent el dia en què milions i milions de treballadors i treballadores, diguem basta i ompliguem les nostres vides quotidianes, no de sofriment ni desesperació, sinó de Llibertat, imposant a governs, empresaris i poderosos, un altre Ordre Social, un altre sistema, on el repartiment del treball i de la riquesa, faça que una vida digna per a totes les persones siga possible ací i ara.

VISCA L’1 DE MAIG!

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE TREBALLADORA!

ÚLTIMAS NOTICIAS

Los equipos federados del Arenas inician la competición

Los dos equipos federados del Arenas de Gandia ya han jugado la primera jornada...

Escola Pia, expulsada de la Federación de Fallas de Gandia

La Comisión Disciplinaria lo ha visto claro: la Falla Escola Pia debe de ser...

La X Mocadorà de Sant Donís llenará de color y sabor las calles de Gandia

Gandia se prepara para dar la bienvenida a la décima edición de la Mocadorà...

NOTICIAS DESTACADAS

Los equipos federados del Arenas inician la competición

Los dos equipos federados del Arenas de Gandia ya han jugado la primera jornada...

Escola Pia, expulsada de la Federación de Fallas de Gandia

La Comisión Disciplinaria lo ha visto claro: la Falla Escola Pia debe de ser...

La X Mocadorà de Sant Donís llenará de color y sabor las calles de Gandia

Gandia se prepara para dar la bienvenida a la décima edición de la Mocadorà...