Una revetla amb gust local: les coques endolcen la nit de Sant Joan a la platja

Els forns i pastisseries de Gandia oferiran una mostra de coques dolces i salades al carrer Galícia el 23 de juny, des de les 19.00 fins a mitjanit.

- Publicidad -

Gandia es prepara per a una nova edició de la promoció de les coques de Sant Joan, una iniciativa que uneix forns i pastisseries locals per oferir una mostra de rebosteria tradicional vinculada a aquesta festivitat tan arrelada. Enguany, la cita tindrà lloc el dilluns 23 de juny, des de les 19:00 fins a mitjanit, en un estand situat al carrer Galícia, just davant de l’antic local de la cafeteria La Ducal.

L’esdeveniment ha sigut presentat aquest matí per la regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç de l’Ajuntament de Gandia, Elena Moncho, acompanyada per representants de l’Associació de Pastissers i Forners de Gandia, entre ells el president Miguel Roselló, el tresorer Raül Llopis i Salva Martí, de la Pastisseria Salva.

- Publicidad -

La coca de Sant Joan és un dolç típic que es consumeix durant la nit del 23 al 24 de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Joan i el solstici d’estiu. És especialment popular a València, Catalunya i les Illes Balears. Tradicionalment, aquesta coca simbolitza l’abundància, la llum i la fertilitat, elements relacionats amb les antigues celebracions paganes del solstici. Moncho ha remarcat la importància de preservar i promocionar les tradicions gastronòmiques locals, animant tant veïns com visitants a participar-hi: “Un any més podrem comprar i tastar la típica coca de Sant Joan, però també altres especialitats com la ‘Delicada de Gandia’, la ‘Trena Borgiana’ i una gran varietat de coques dolces i salades, perfectes per gaudir d’una nit màgica vora la mar”.

Per la seua banda, Roselló ha recordat el simbolisme ancestral d’aquesta celebració: “Celebrem el solstici d’estiu amb productes tradicionals. La coca de Sant Joan ha evolucionat amb el temps i hui representa la nostra creativitat i les nostres arrels”. Salva Martí ha detallat l’oferta gastronòmica que es podrà trobar a l’espai, que inclourà coques dolces amb crema, xocolate i fruits secs, així com versions salades amb tomaca, gambes, embotits o salmó. “Tot pensat perquè la gent puga sopar a la platja i celebrar la nit més llarga de l’any amb sabor local”, ha afegit.

Finalment, Raül Llopis ha destacat la col·laboració entre el consistori i els obradors locals: “L’any passat va ser un èxit rotund, i esperem que enguany encara més gent s’anime. No hi ha excuses per no acostar-se a La Ducal i gaudir d’aquesta oferta gastronòmica única”.

- Publicidad -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Publicidad -

ÚLTIMAS NOTICIAS

Xeraco será final de la etapa 8 en La Vuelta a España 2026

Xeraco acogerá la llegada de la octava etapa de la Vuelta Ciclista a España 2026, una jornada de aproximadamente 176 kilómetros con salida en...

BMW Motorrad confirma el PuntApunta 2026: una edición que llegará a Gandia

BMW Motorrad España ha confirmado los detalles de la próxima edición del PuntApunta, el evento que desde hace más de una década reúne a...

La CCV activa nous informes per definir la futura xarxa ferroviària del territori

Dénia va ser ahir l’escenari de la reunió de la Comissió Executiva del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes (CCV), celebrada a l’Ajuntament, amb...

El govern de Gandia reclama a la Generalitat que restituïsca les Urgències 24 h al centre de salut de Corea

Els grups municipals Socialista i Compromís Més Gandia, que conformen l’executiu local, han registrat un manifest amb què demanen a la Generalitat Valenciana que...

El Grup Socialista es mostra en contra de la pujada de la taxa del COR

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gandia ha presentat hui en el ple ordinari del mes de desembre un manifest amb vocació de...
- Publicidad -
- Publicidad -