L’Ajuntament d’Oliva ha posat en marxa la segona actuació de la campanya contra la mosca del Mediterrani, la qual suposa la subvenció del producte Spinosad 0,024% (CB) P/V, que la Conselleria d’Agricultura facilitarà, de forma gratuïta, per a una aplicació per procediments terrestres per a varietats extra primerenques. Així, se subvencionarà un litre per hectàrea (12 fanecades) i en compliment del RD 1311/2012, només es podran subministrar productes fitosanitaris per a ús professional a persones titulars del carnet d’usuari professional de productes sanitaris.
Totes les persones que estiguen interessades a participar, s’han d’inscriure prèviament en el Magatzem Municipal, de dilluns a divendres, en horari de 8 h a 13 h, des de hui, 5 de juliol, fins al 14 de juliol, i hauran d’aportar les dades que s’indiquen:
– Nom, cognom i DNI de la persona sol·licitant
- – El terme, número de polígon, parcel·la i recinte Sigpac
- – Superfície de la parcel·la (en hectàrees) i la documentació que acredita que la parcel·la està plantada de varietat extra primerenca en edat productiva.
Aquelles persones que ja van participar en la campanya en 2020, i les parcel·les siguen les mateixes, sols hauran de completar i signar la sol·licitud de 2021. «Fa un mes va començar la campanya amb la primera fase, que va ser la captura massiva, i va tindre una gran acceptació. Aquest tractament és necessari per a ajudar als professionals del camp i a la nostra agricultura», ha assegurat el Regidor d’Agricultura, Miquel Doménech. Per a dubtes i consultes es pot contactar amb el Departament d’Agricultura de 9 h a 14 h al telèfon 96 285 02 50 ext. 529 o al correu olama@oliva.es.
Pla estratègic d’agricultura
Pper un altre costat, la Regidoria d’Agricultura, encapçalada per Miquel Doménech, continua treballant per a la millora del camp i dotar-lo de ferramentes per a una agricultura sostenible, amb un pla estratègic que té com a objectiu consolidar i facilitat la continuïtat de l’activitat agrària, la recuperació de les parcel·les ermes i abandonades per la millora del paisatge i de l’entorn, facilitar la implementació de projectes generadors de llocs de treball i la valoració de l’agricultura municipal.
El 8 de juny, en l’última convocatòria del Consell Agrari, es va presentar aquest pla estratègic per part de l’empresa del desenvolupament agrari sostenible. Primerament, es van presentar les línies estratègiques a treballar en el pla i que provenen de la diagnosi i l’estudi sectorial realitzat anteriorment per l’ajuntament. Els membres del consell es van implicar fent una enquesta participativa per identificar la problemàtica i les possibles solucions i posteriorment van poder consultar dubtes sobre el pla i fer les seues aportacions.
«Totes les aportacions de les associacions i col·lectius agraris extretes d’aquesta sessió participativa les analitzarà i les valorarà l’empresa adjudicatària, i posteriorment s’organitzaran per anar desenvolupant-se en un marc de temps molt definit per a arribar als objectius proposats. Els membres del consell van donar el seu suport al pla i van valorar positivament aquesta iniciativa que dona importància a l’agricultura municipal», ha assegurat Miquel Doménech.