La Federació de Falles de Gandia resol conflicte amb la Falla Escoles Pies i modifica les sancions en l’Assemblea Extraordinària

En una notable mostra de mediació i reconciliació, la Federació de Falles de Gandia i les seues 22 comissions falleres unificades van celebrar una Assemblea General Extraordinària. Esta sessió va estar dedicada a abordar les tensions existents amb l’Associació Cultural Falla Plaça de les Escoles Pies, culminant en la presentació i aprovació d’una proposta de conciliació. Este esdeveniment es va dur a terme amb el propòsit explícit de resoldre les disputes sorgides arran del juí Federació de Falles contra esta la Falla dels Escoles Pies, la demanda dels quals va ser desestimada segons la sentència Nº106-2024.

La resolució judicial, anunciada durant l’assemblea, va rebutjar la demanda interposada per l’Associació Cultural Falla Plaça de les Escoles Pies i altres dos fallers, absolt a la Federació de qualsevol petició en contra seua i condemnant als demandants al pagament de les costes.

Davant este context, l’Assemblea va proposar un pla de reconciliació articulat en tres punts clau. El primer d’ells, la participació en esdeveniments. Es permetrà l’assistència de les Reines de la Falla, el President Infantil, un membre executiu, i els membres de la Cort Infantil de 2024 al sopar de comiat de les FFMM del mateix any.

- Advertisement -

El segon, la modificació de les sancions. La sanció cap a la comissió Escola Pies es modificarà, reduint l’expulsió de dos anys a un, específicament per a l’exercici 2025. Durant este període, la comissió no podrà optar a un lloc en la cort, perdrà tots els premis i subvencions econòmiques i haurà d’abonar una multa de 1.000 euros.

Finalment, el tercer, el manteniment de les suspensions. Es mantindran les suspensions de dos anys imposades als fallers Miguel Pérez i Jesús Chaveli, els qui seran exclosos de participar en actes oficials i de pertànyer als òrgans de govern i representació de la Federació. També perdran qualsevol recompensa fallera atorgada i els seus punts acumulats.

Estes mesures, formalment redactades i aprovades durant l’Assemblea, han sigut comunicades als implicats amb una vigència fins al 13 de maig de 2024, buscant restaurar l’harmonia i el respecte mutu dins de la comunitat fallera de Gandia.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Nuevo «enfrentamiento» entre Compromís y PSOE por la CV-60

El proyecto de la CV-60 ha generado un nuevo enfrentamiento entre el PSOE y...

Corea celebra sus fiestas vecinales

El barrio de Corea celebra este fin de semana, el 15 de junio, sus...

La UPG finaliza su 40 edición

La Universidad Popular de Gandia ha clausurado el curso de la 40 edición.El acto...