Crida i concurs de paelles: Oliva ja està en Falles

«A Oliva ja estem en Falles!». Estefania Chover, Fallera Major d’Oliva de l’exercici 2023, va donar inici a les Falles en la ciutat amb aquestes paraules tan esperades per tots els fallers i falleres del municipi.

Acompanyada de la seua Cort d’Honor, l’alcaldessa d’Oliva Yolanda Balaguer, la Junta Local de Falles d’Oliva i la resta de la corporació municipal, Estefania va realitzar un parlament encoratjador i emotiu des del balcó de l’Ajuntament on animava a tots els fallers i falleres a gaudir de la festa.

La Fallera Major va clamar: «A totes les comissions, presidents i presidentes, fallers i falleres majors i infantils de la Falla La Mar, Falla Barri Sant Francesc, Falla Pensat i Fet, Falla Institut, Falla l’Estació, Falla Casa Alonso i la Falla Conservatori… gaudiu des del primer fins l’últim dia d’aquestes falles! Deixeu córrer la pólvora pels carrers i les places d’Oliva, ompliu-les de colors i música i que el món sencer s’adone que ja estem en falles!».

- Advertisement -

L’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer va dirigir unes paraules a tots els veïns i veïnes d’Oliva apel·lant a la «diversió amb el respecte, tolerància i responsabilitat per bandera» i va aprofitar per agrair l’esforç i sacrifici de tot el col·lectiu faller d’Oliva i molt especialment a la Junta Local de Falles «per fer possible que un any més puguem donar inici a les Falles donar-nos la possibilitat de gaudir-les amb intensitat».

Concurs de Paelles 2023

Després de l’acte de la Crida, en cercavila, autoritats i comissions falleres es traslladaren al Parc de l’Estació on va tindre lloc el Concurs de Paelles. Centenars de fallers i falleres es congregaren al llarg de tot el passeig per a cuinar amistosament un dels plats més tradicionals i gustosos de la gastronomia valenciana: la paella.

El primer premi a la millor paella de les Falles 2023 va ser per a la Falla Institut, la qual va recollir el seu banderí acreditatiu.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Gandia sol·licita un nou col·legi per al pròxim curs

El Consell municipal escolar va ser convocat dimecres 18 de setiembre amb caràcter extraordinari...

«Set de cim»: la programación del cine de montaña en Gandia

Llega a Gandia la segunda edición de 'Set de cim', la semana de cine...

Gandia se convierte en epicentro del pádel autonómico

Del 24 al 28 de septiembre, Gandia acogerá el Campeonato Autonómico Absoluto de Pádel...