Oliva reivindica l’educació com a estrategia de futur en el Dia de la Dona

Oliva va conmemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb una agenda completa, encapaçlada per l’acte institucional. Una jornada en la que van estar presents tots els membres de la corporació municipal, dirigida pel departament d’Igualtat, al cap del qual està la regidora Anna Mena.

En primer lloc es va donar pas a les actuacions musicals del grup Jazzmatiks, que oferiren versions molt íntimes i personals de temes coneguts d’artistes valencians i d’altres països. Després es van llegir dos poemes, un de Vicent Pardo, poeta saforenc que ha declamat el seu propi poema, “Dona”; i l’altre declamat per Vilma Sagart, una ciutadana escocesa, de la poetessa Maria Alemany amb el títol “Dones”.

 

[Img #29417]

A continuació, la tècnica d’Igualtat va donar pas als parlaments de les dos representants dels principals sindicats, Maribel Gilabert de CCOO i Ana Estruch d’UGT. Després de les paraules de les sindicalistes, va tindre lloc el testimoni desgarrador d’Alisa, una estudiant ucraïnesa que viu a Espanya, però que té part de la seva família al país centre europeu i que actualment viu baix els bombardejos indiscriminats de les tropes russes.

 

 

Per a concloure l’acte, Anna Mena, com a responsable de l’àrea d’Igualtat i Diversitat i l’alcaldessa, Yolanda Balaguer, van prendre la paraula. La primeraapelava directament als col·lectius i associacions que han fet possible tota la programació d’activitats que s’han realitzat en aquestes dos setmanes, entre les quals ha destacat a les Ames de Casa – Tyrius d’Oliva, al col·lectiu de Dones del Barri de Sant Roc. I també ha volgut tindre unes paraules d’agraïment als centres educatius “per que sense la seva implicació la igualtat no tindria futur i perque si volem que el futur siga just, l’educació és una de les claus que obri les portes d’aquest futur que volem totes i tots”, va afegir Mena.

 

[Img #29416]

També va demanar un esforç a tota la societat en general, “precisem d’una pràctica diària que ens dirigeix cap a una escola coeducativa. Ens trobem amb unes xiquetes que valoren menys les seues capacitats i participen menys front als seus companys. On es fa necessari revisar aspectes en el currículum educatiu i millorant tot allò que ens puga servir per aconseguir una societat més igualitària”, va continuar la regidora.

 

 

I per acabar el seu parlament, Mena va dirigir unes paraules per combatre la desigualtat des de la infància: ”Ens trobem amb un ús dels espais encara desigual amb un 85% de xiquets amb l’espai central dels patis d’esplai utilitzat per desenvolupar esports i activitats de moviment intens o considerats masculins, front un 30% de xiquetes desenvolupant jocs menys intens i condicionades a un ús limitat a les perifèries dels espais de recreo als col·legis. Per això destaquem la necessitat d’impulsar una trobada d’espais de socialització i aprenentatge on es puguen utilitzar per igual els patis de les nostres escoles i eliminar qualsevol forma d’educació que perpetue desigualtats de gènere i així eradicar totes les formes de violència masclista”, va concloure la regidora d’Igualtat.

 

 

L’alcaldessa va tancar el torn de parlaments, subscrivint les paraules de la regidora d’Igualtat i aportant algunes dades sobre la desigualtat real que viuen les dones dia a dia en els seus llocs de treball i a l’hora d’accedir a ells o de com fer-los compatibles amb la vida familiar. 

 

[Img #29415]

La finalització de l’esdeveniment, de caràcter festiu, va viure el seu moment més àlgid quan entrava en la plaça de l’Ajuntament l’espectacular batucada que l’equip docent i l’alumnat de Santa Anna havíen preparat per a omplir de música i so reivindicatiu el Dia Internacional de la Dona. En eixe precís moment, tota Oliva ballava al ritme de la batucada per dir SÍ A LA IGUALTAT REAL ENTRE HOMES I DONES. L’acte acabava entre aplaudiments per al grup musical que va oferir un magnífic concert en directe i per a l’alumnat del CEIP Santa Anna. A més, de amb proclames de PAU i crits de “NO A LA GUERRA”.

 

ÚLTIMAS NOTICIAS

L’Alqueria de la Comtessa recibirá 12.000 euros de Diputación para la prevención de incendios

La Diputación de Valencia ha concedido dos partidas de subvenciones dentro del plan REACCIONA...

Las Fallas de Gandia se vuelven a unir en la iniciativa de Ecovidrio

La Plantà del Vidrio vuelve, por tercer año consecutivo, a Gandia para fomentar el...

El turismo de Gandia celebrará una nueva jornada SICTED

El departamento de Turismo de Gandia ha organizado una Jornada de sensibilización de SICTED donde empresas y...

NOTICIAS DESTACADAS

L’Alqueria de la Comtessa recibirá 12.000 euros de Diputación para la prevención de incendios

La Diputación de Valencia ha concedido dos partidas de subvenciones dentro del plan REACCIONA...

Las Fallas de Gandia se vuelven a unir en la iniciativa de Ecovidrio

La Plantà del Vidrio vuelve, por tercer año consecutivo, a Gandia para fomentar el...

El turismo de Gandia celebrará una nueva jornada SICTED

El departamento de Turismo de Gandia ha organizado una Jornada de sensibilización de SICTED donde empresas y...