«Les persones estan en el centre de les nostres polítiques decisives»

Este es el discurso de Pep Alandete en nombre de Compromís +’Gandia unida durante el Pleno de Investidura. 

 

«Sens dubte, les persones que omplim este saló de plenaris de l’Ajuntament i aquelles que ens estan escoltant i veent a hores d’ara pels mitjans de comunicació coincidim en una premissa innegociable: ens agrada Gandia, ens estimem Gandia.

 

En això no tenim discrepàncies. I ho fem des de la nostra diferent manera de ser, de pensar, de relacionar-nos amb els altres i amb l’entorn, perquè ens sentim membres d’una societat oberta i plural, capaç d’arribar a acords i teixir complicitats, orgullosa del llegat dels nostres avantpassats i responsable del que oferirem als nostres descendents.

 

Una societat diversa que s’ha reflectit en el nostre Ajuntament sempre que les eleccions democràtiques han permés que la ciutadania poguera expressar-se lliurement i clara.

 

 

Les tradicions polítiques que conformem Compromís + ́ Gandia unida hem contribuït a fer-ho possible des del primer ajuntament democràtic en acabar la dictadura quan Paco Candela i Cebrià Molinero, per un costat, i Salvador Fuster i Miquel Escrivà, per un altre, s’assentaren per primera volta en estos seients representant els anhels de llibertat i de diàleg d’una part fonamental de l’esquerra i el valencianisme de la nostra ciutat.

 

 

Des d’eixe bell començament el reconeixement, el respecte de l’altre, d’aquell altre que pot pensar o no com tu i que amb tu conviu, ha estat i estarà en la base de la nostra actuació política. Per això, hem fugit i fugirem dels eslògans i de les frases grandiloqüents que busquen l’aplaudiment fàcil dels uns contra els altres i hem treballat i treballarem sense descans per buscar el denominador comú que ens unix perquè puguem millorar entre totes i tots la ciutat que tant volem.

 

 

Desarmant de manera ferma l’odi d’aquells que només accepten aquelles persones que pensen igual que ells i que voldrien tornar a la foscor més obscura i cruel on la uniformitat i el pensament únic malmetera implacable les nostres consciències.

 

 

Ho hem fet estos quatre anys difícils en què la gestió malgastadora de les dos legislatures anteriors ha obligat a fer sacrificis econòmics que a poc a poc anem superant. I tot això gràcies a la comprensió i l’esforç resignat de cada un dels nostres veïns i al treball constant de polítics i treballadors que ha permés que a poc a poc albirem la llum i una Gandia desvetlada i plena, innovadora i capdavantera, construïda amb l’empenta i la il·lusió de totes i tots, se’ns vaja dibuixant més nítida davant els nostres ulls.

 

 

Vullc fer ara i ací un esment especial a Lorena, Laura i Xavi, que ahir acabaven el seu mandat i que en esta etapa s’han sacrificat fins deixar-se part d’elles mateixa, salut inclosa, amb l’únic objectiu de servir el veïnat de Gandia. Com a portaveu de Compromís + ́ Gandia unida, el nostre agraïment més estimat i inesborrable.

 

 

I per això ara ho tindrem un poc més fàcil i arribar al pacte del Serpis ha estat senzill i esperable per la ciutadania, que amb el seu vot el proppassat 26 de maig va avalar de manera inequívoca la tasca realitzada. Des de Compromís + ́ Gandia unida aportarem tot el nostre treball com hem fet estos anys i continuarem aprofundint en eixa línia de progrés que té com a fita indefugible que ningú no patisca en la nostra ciutat.

 

 

Perquè les persones estan en el centre de les nostres polítiques decisives, però no en abstracte, sinó amb nom i cognoms, vinguen d’on vinguen i parlen la llengua que parlen. Així, el programa de govern que hem subscrit el PSPV-PSOE i Compromís + ́ Gandia unida impulsarà la Gandia de les oportunitats, una ciutat educadora i saludable, una Gandia com a potència cultural i turística amb un centre comercial obert, una ciutat sostenible que lluite contra el canvi climàtic, una ciutat feminista i que valore i respecte la diversitat, una ciutat al cap i a la fi que impulse la nostra economia productiva perquè el drama de la desocupació desaparega de les nostres vides, on els majors tinguen tots els recursos públics necessaris per una vellesa digna, la nostra joventut puga satisfer tots els seus projectes i cap dona siga mai més maltractada per la violència masclista.

 

 

I ho farem tal com som. Amb una escolta activa, amb amabilitat. Com un veí més, com una veïna més de la nostra ciutat. Sense estar dalt de ningú, perquè ningú no està baix de ningú. I ho farem des d’un govern plural basat en el diàleg i el consens que actuarà a l’uníson buscant només els interessos del veïnat, de tot el veïnat, tant si ens ha donat suport com si no. I sobretot, amb moltíssima responsabilitat per la confiança que se’ns ha atorgat, convençuts que en els pròxims quatreanys el bé comú continuarà sent l’únic govern que ens governe.

 

Moltes gràcies!

 

ÚLTIMAS NOTICIAS

Estabilidad en el mercado laboral de la Safor: el paro disminuye casi un 13 %

La estabilidad, va camino de ser la norma en el mercado laboral  de la...

El PP pide alternativas de aparcamiento para la próxima Fira i Festes

El Grupo Municipal del Partido Popular de Gandia en voz del Portavoz Adjunto, David Ronda,...

El alcalde recibe en el Ayuntamiento de Gandia a los medallistas de Teika

El Ayuntamiento de Gandia ha querido felicitar a los recientes campeones del Club Atletismo...

NOTICIAS DESTACADAS

Estabilidad en el mercado laboral de la Safor: el paro disminuye casi un 13 %

La estabilidad, va camino de ser la norma en el mercado laboral  de la...

El PP pide alternativas de aparcamiento para la próxima Fira i Festes

El Grupo Municipal del Partido Popular de Gandia en voz del Portavoz Adjunto, David Ronda,...

El alcalde recibe en el Ayuntamiento de Gandia a los medallistas de Teika

El Ayuntamiento de Gandia ha querido felicitar a los recientes campeones del Club Atletismo...