Compromís per Gandia denuncia les accions per solucionar el problema dels trens de rodalies

Arcadi España, Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, va anunciar dimarts passat la posada en marxa d’un nou servei d’autobusos llançadora que comunicarà a partir del 2 de novembre Gandia, amb l’estació Joaquim Sorolla i l’estació d’autobusos de València, en tan sols 70 minuts. Una iniciativa que per a Compromís per Gandia, «sols és un pedaç al mal funcionament del servei de rodalies de Renfe. A més, consideren que la iniciativa arriba tard, després de les diferents vagues de maquinistes que van tindre lloc les darreres setmanes».
 

 

Per a Compromís per Gandia el que caldria fer, ara que es negocien els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022, és que els 10 diputats i diputades valencianes que té PSOE al Congrés, se sumaren a la demanda de traspàs de competències en gestió ferroviària amb la corresponent dotació econòmica. Una proposta que ja va llançar Compromís l’estiu passat i que, segons sembla, comptaria amb el vistiplau del PSOE valencià, «com ha manifestat Ximo Puig i el mateix conseller dimarts passat».

[Img #25832]

 

Josep Alandete, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Gandia: “La nostra aposta pel transport públic és clara i decisiva i en eixe sentit s’ha presentat un nou servei d’autobús Gandia-València, que si bé serà una alternativa a les deficiències del servei de rodalies, no és la solució dels seus continus retards i suspensions. La resposta són més inversions i millors infraestructures i el trasllat de les competències de rodalies a la Generalitat davant la deixadesa històrica de l’Estat Espanyol».

 

El desastre del tren de rodalies respon, segons la formació valencianista, a la concepció de l’Espanya radial que han tingut els governs centrals del Partido Popular i del PSOE des de fa molts anys on totes les inversions que s’han fet en AVE, per posar un exemple, devien passar necessàriament per Madrid destinades a uns usuaris reduïts i en canvi no invertir en el dia a dia amb el tren de rodalies. La línia Gandia-València és la línia amb més usuaris de tota la rodalia de València i «ja estem veient tots com funciona al no haver-se invertit ni recursos humans ni recursos materials. Els usuaris no poden seguir estant indefensos davant les cancel·lacions i els retards continus”.

 

 

Ivà Bonet, portaveu de Compromís per Gandia: “Destinar els pocs recursos econòmics que tenim les valencianes i els valencians per culpa de l’infrafinançament històric a competències impròpies, com ara desdoblar el servei de connexió entre la capital de la comarca i la capital del país, no deixa de representar una deixadesa de funcions, ja que la responsabilitat de la conselleria, ara per ara, passa pel disseny d’una xarxa de transport públic intercomarcal llargament reivindicada, que vertebre la Safor, tant de sud a nord, com des dels pobles de l’interior cap a la costa i a l’inrevés. Sobretot, si tenim en compte que bona part dels serveis més importants es troben a Gandia, entre ells l’hospital comarcal, els jutjats o l’estació de Rodalies i autobusos.”

 

 

Línies d’autobusos comarcals

Línia Gandia – Platges, 1 autobús a les 8h
Línia Platges – Gandia, 1 autobús a les 13:30h Per la vesprada res.
Línia Gandia – Castelló de Rugat, 1 autobús a les 15:30h
Línia Castelló de Rugat – Gandia, 1 autobús a les 10:10h
Línia Gandia – La Font d’en Carròs, 3 autobusos de 7:50h a 20h
Línea La Font d’en Carròs – Gandia, 3 autobusos de 7:15h a 18:45h
Línia Gandia – Vilallonga, 4 autobusos de 8h a 19h.
Línea Vilallonga – Gandia, 4 autobusos de 7:15h a 18h.
Línia Gandia – Oliva – Pego 5 autobusos de 7:15h a 18h
Línia Pego – Oliva -Gandia 3 autobusos de 8h a 15:50h

ÚLTIMAS NOTICIAS

La APV aprueba la cesión del Moll dels Borja a Gandia

La Autoridad Portuaria de València (APV), en la segunda reunión de su Consejo de...

El programa «Agente Tutor» realiza 64 intervenciones en noviembre

La Policía Local de Gandia ha presentado un balance de las acciones realizadas por el...

Vox pide al Gobierno de Sánchez que ‘perdone’ la deuda a Gandia

La deuda de Gandia debe de ser "perdonada" bajo la visión de VOX Gandia....

NOTICIAS DESTACADAS

La APV aprueba la cesión del Moll dels Borja a Gandia

La Autoridad Portuaria de València (APV), en la segunda reunión de su Consejo de...

El programa «Agente Tutor» realiza 64 intervenciones en noviembre

La Policía Local de Gandia ha presentado un balance de las acciones realizadas por el...

Vox pide al Gobierno de Sánchez que ‘perdone’ la deuda a Gandia

La deuda de Gandia debe de ser "perdonada" bajo la visión de VOX Gandia....