Bellreguard homenatjarà a Fernando Seguí Garcia en el 80 aniversari del seu assassinat al camp nazi de Gusen

El proper 15 d’agost serà a Bellreguard el Dia Local de la Memòria a Bellreguard, tal i com va acordar el ple municipal el dimecres 21 de juliol, aprovant la proposta de resolució presentada per l’alcalde Àlex Ruiz. La data triada remet al dia en el qual moria al camp de concentració de Gusen (Àustria) el bellreguardí Fernando Seguí Garcia, assassinat pel règim nazi el 15 d’agost de l’any 1941. Fernando Seguí va ser el primer saforenc en arribar al camp de concentració de  Mauthausen, l’any 1940, des d’on seria traslladat en gener del 41 al de Gusen, on moria mesos després.

[Img #22976]

 

Amb això, el proper 15 d’agost es compliran 80 anys del seu assassinat. Eixe dia servirà enguany per recordar a Fernando Seguí Garcia, però també a totes les víctimes del nazisme. Igualment, amb l’objectiu «cercar la veritat, de fer justícia i de reparar la dignitat de tantes persones, i de les seues famílies també víctimes, malparades per l’odi», com diu la proposta aprovada pel ple, que va llegir l’alcalde. Entre elles, també Vicenta Seguí Garcia, qui va ser regidora de les Escoles de l’Ajuntament de Bellreguard entre 1938 i 1939, i que fou represaliada i condemnada a una pena de 20 anys de presó per delictes que la pròpia sentència del juí sumaríssim manifesta que no s’havien pogut comprovar.

 

 

A més, de l’1 al 31 d’agost de 2021, una pancarta recordarà al balcó de l’Ajuntament la memòria de Fernando Seguí Garcia, i el dia 15 onejaran a mig pal les banderes de la casa consistorial. El 4 de setembre està prevista la inauguració al cementeri municipal d’una escultura encomanda per la Regidoria de Memòria Democràtica a l’artista local Ferran Molió, en homenatge a totes les persones de Bellreguard que lluitaren per la llibertat. L’acte estarà presidit per la consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, qui farà entrega del ‘Taulell de la Memòria’ de la Generalitat a la família de Fernando Seguí Garcia.

 

 

L’Ajuntament de Bellreguard porta anys treballant per la recuperació de la memòria dels represaliats pel feixisme. En eixa línia, ja en l’any 2018, cinc alumnes i un professor de l’IES Joan Fuster, acompanyats per l’alcalde Àlex Ruiz, van visitar Gusen i Mauthausen amb motiu del 73 aniversari de l’alliberament d’ambdós camps de concentració. Va ser un viatge organitzat per l’Amical de Mauthausen, i dins de la Xarxa Mai Més a la qual pertanyen l’Ajuntament de Bellreguard i l’IES Joan Fuster.

 

 

El pasado mes de mayo, una representación del Ayuntamiento acudía al arranque de los trabajos de apertura de la fosa 114 del cementerio de Paterna, donde se espera encontrar los restos de 197 personas represaliadas por el franquismo. Entre ellas, los de cuatro vecinos de Bellreguard: el alcalde Salvador Borràs, los concejales Constantino Bonet y Fernando Escrivà, y José Pastor.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Gandia, la segona ciutat de la Comunitat amb més distintius SICTED

Gandia reafirma la seua posició com una destinació turística d'excel·lència en obtindre 149 distintius...

La línea C1 de cercanías operará con normalidad a partir del 16 de diciembre

El próximo lunes 16 de diciembre el tren de cercanías de la Línea C1,...

El mural más grande de la Comunidad Valenciana ya luce en Gandia

La entrada sur de Gandia cuenta con un nuevo mural de arte urbano, uno...