Teatre d’objectes, dansa, teatre d’ombres o història i humor són només algunes de les disciplines que el Teatre del Raval Gandia ha programat dins del calendari de la Campanya Escolar d’enguany, que abarca des d’infantil i primària fins a secundària, batxillerat i cicles de formació professional.
La programació començarà a l’octubre amb ‘Mentida podrida’ de la companyia catalana Cal Teatre, que ens planteja la dualitat de la mentida i la veritat, les fake news versus la informació contrastada, fomentant el pensament crític ja des de menuts.
A l’octubre també tindrà lloc ‘H2O’ de la companyia balear Dialegs d’Art, que posa el punt ambientalista i de respecte als mars, oceans i l’aigua en general com el seu nom indica, tot amb una bona dossi d’humor.
Al novembre els escolars gaudiran d’una pel·lícula d’animació ‘Oink oink’ que parla dels drets dels animals, d’una manera molt propera i divertida. També ‘Vacio’ de la companyia andalusa la Rous Teatro que tracta temàtiques tan sensibles com la salut mental.
Al desembre els més menuts s’acostaran al teatre per vore l’espectacle ‘Croma, una història dibuixada’ de la companyia valenciana l’Horta, que aquest any ha celebrat el seu 50 aniversari.
Després de Nadal es repren l’activitat amb l’adaptació del clàssic ‘Curial i Güelfa’ de la companyia valenciana Bambalina Teatre Practicable que en aquesta ocasió fa ús de titelles humanitzades.
Al febrer arriba ‘La botigueta de contes’ de la companyia valenciana Cashalada, guardonada amb dos premis Max i les ‘Noves històries medievals’ de la companyia de Xavi Castillo Pot de Plom.
Just abans de les vacances de Pasqua el teatre té preparades tres pel·lícules dins del cicle de cinema ‘Fòrum Pels ODS’ que fem amb la col·laboració d’Amnistia Internacional, amb peces audiovisuals i taules de debat amb professionals que plantegen temes d’actualitat per als alumnes de secundària.
Al maig s’acaba la temporada amb els d’infantil, oferint-los un espectacle de llums, ombres, dansa i música, ‘Carnaval animal’ de la companyia asturiana Luz, micro y punto.
Tal com exposa Isabel Cogollos, gerent del Teatre del Raval i responsable de la campanya escolar: «Per aquest any hem consultat a mestres i professors, usuaris del teatre per durant anys per a que ens digueren les temàtiques que més podien interessar al seu alumnat i hem inclòs algunes de les seues suggerències com ara les temàtiques de salut mental».