Gandia enriqueix el seu patrimoni amb l’escultura «In Útero» de Víktor Ferrando

Gandia ha afegit una nova peça al seu patrimoni cultural gràcies a la donació del Rotary Club Internacional i de l’artista Víktor Ferrando. L’escultura, titulada «In Útero», ha estat presentada oficialment avui a la Casa de la Marquesa, amb la signatura de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el governador del Districte 2203 del Rotary Club Internacional, José Marco Antonio Ibáñez Climent, i l’autor de l’obra, Víktor Ferrando.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Balbina Sendra, membres del consistori, representants del Rotary Club i destacats membres de l’àmbit cultural local.

Prieto ha expressat el seu agraïment a la generositat del Rotary Club i de Ferrando, i ha destacat: «Amb aquesta donació s’amplia el patrimoni cultural i escultòric de tots els gandians». Tant el representant del Rotary com l’artista han agraït la col·laboració del consistori per fer possible aquesta iniciativa.

- Advertisement -

L’escultura «In Útero» està confeccionada amb materials de reciclatge ecològic, com acer reciclat procedent de material etnològic de la Comunitat Valenciana. Amb una alçada de 3 metres i un pes total de 150-160 quilograms, l’obra s’ha instal·lat de manera permanent a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. Inclou una placa explicativa en cinc idiomes: valencià, castellà, anglès, francès i alemany.

El Rotary Club Internacional, amb seu a Gandia, continua la seva tradició de fomentar accions culturals a la ciutat. Víktor Ferrando, escultor amb una trajectòria iniciada el 2003, aporta a Gandia una obra que va formar part de l’exposició «Yuxtaposició Hostil» a València el 2009. Ferrando, conegut per la seva obra inspirada en la mitologia i el cinema fantàstic, ha creat «In Útero» amb un disseny futurista que evoca imatges de ciència-ficció i antiguitat clàssica, tal com descriu el director de cinema Nacho Carballo.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Gandia sol·licita un nou col·legi per al pròxim curs

El Consell municipal escolar va ser convocat dimecres 18 de setiembre amb caràcter extraordinari...

«Set de cim»: la programación del cine de montaña en Gandia

Llega a Gandia la segunda edición de 'Set de cim', la semana de cine...

Gandia se convierte en epicentro del pádel autonómico

Del 24 al 28 de septiembre, Gandia acogerá el Campeonato Autonómico Absoluto de Pádel...