Marxuquera es prepara per viure les seues festes patronals: programa d’activitats

Marxuquera es prepara per viure les seues festes patronals del 10 al 15 d’agost, amb un programa carregat d’activitats per a tots els públics.

Entre els esdeveniments més destacats hi ha la cavalcada de disfresses, els sopars a la plaça, les partides de pilota, la romeria al Mondúver i la processó del dia de la festivitat.«Hem col·laborat amb l’Associació de Jubilats, l’Associació de Dones i l’Associació de Veïns de Marxuquera, però m’agradaria que es recuperés eixa figura de la comissió de festers», ha assenyalat Liduvina Gil, presidenta de la Junta de Districte de Marxuquera. La regidora ha expressat el seu desig de tornar a formar aquesta junta tan important per a la cohesió del barri.

Les festes de Marxuquera començaran el dissabte 10 d’agost a les 07:00 hores amb una concentració a la plaça de l’Ermita per pujar al Mondúver en homenatge a la tradicional romeria. A la tornada, tot el grup esmorzarà conjuntament. A les 20:00 hores, se celebrarà la cavalcada de disfresses amb un berenar d’orxata i fartons per als participants. A les 22:00 hores, la plaça de l’Ermita acollirà un sopar de càtering organitzat per l’Associació de Jubilats del poble. Les entrades es poden adquirir al Centre Social fins al 7 d’agost a un preu de 23  euros. La jornada finalitzarà a les 23:30 hores amb l’actuació del Grup de Ball de l’Associació i el Duo Klaver.

- Advertisement -

El diumenge 11 d’agost, a les 18:00 hores, tindrà lloc una partida de pilota al camí Tohuero. A les 22:00 hores, es projectarà la pel·lícula «La vida padre» en una sessió de cinema d’estiu a l’aire lliure.

El dilluns 12 d’agost, a les 07:45 hores, es durà a terme una competència de petanca al parc del carrer Nisprer a Xauxa. Les inscripcions es poden fer a Toni Torres amb una quota de 5 euros, i el guanyador s’emportarà un pernil.

El dimecres 14 d’agost, de 18:00 a 20:00 hores, els xiquets i xiquetes del districte podran gaudir d’un parc aquàtic infantil a la plaça de l’Ermita. A les 22:00 hores, hi haurà un sopar d’entrepà, per al qual caldrà pagar 3 € per taula. A les 23:30 hores, començarà la discomòbil de Traca Músic.

El dijous 15 d’agost, a les 11:15 hores, se celebrarà una missa solemne en honor a la Mare de Déu del Mondúver a l’ermita de Marxuquera, seguida d’una traca i un vermut per a tots els públics al Centre Social. La festa conclourà a les 21:00 hores amb la processó de la Mare de Déu del Mondúver, que eixirà des de l’ermita pel carrer Camí Tohuero.

Juanjo Reig ha destacat la importància de mantenir l’essència de les festes del barri amb actes tradicionals. Liduvina Gil ha convidat tota la ciutadania a gaudir de la programació, ressaltant que el clima a Marxuquera és «més fresc» que a Gandia, fent que les festes siguen encara més agradables.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Gandia sol·licita un nou col·legi per al pròxim curs

El Consell municipal escolar va ser convocat dimecres 18 de setiembre amb caràcter extraordinari...

«Set de cim»: la programación del cine de montaña en Gandia

Llega a Gandia la segunda edición de 'Set de cim', la semana de cine...

Gandia se convierte en epicentro del pádel autonómico

Del 24 al 28 de septiembre, Gandia acogerá el Campeonato Autonómico Absoluto de Pádel...