La pista d’atletisme de Gandia: renovada a finals de 2025

La pista d’atletisme de Gandia viurà una gran remodelació. Amb una intervenció d’un milió d’euros, es millorarà el contorn exterior de la instal·lació i la substitució del tartan. S’espera que les obres finalitzen a finals de 2025.

L’Ajuntament de Gandia ha rebut una subvenció del Consell Superior d’Esports del Govern d’Espanya, de 338.000 euros, que es destinarà a adequar l’eficiència energètica, es millorarà l’enllumenat de la pista i l’accessibilitat, les graderies, els vestidors, els banys, l’interior del gimnàs i la garita del conserge. A més, s’instal·larà WIFI perquè els esdeveniments compten amb connexió pròpia, cosa que permetrà un millor control de les marques dels atletes.

Per poder realitzar tots aquests treballs, la subvenció es complementarà amb 262.000 € més de fons municipals. En aquesta remodelació s’invertiran gairebé 600.000 euros.

© Natxo Francés

En segon lloc, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha anunciat que, a partir de gener del 2025, amb els nous Pressupostos Municipals es destinarà una partida de 400.000 euros per al projecte de substitució del tartan. «Ens agradaria avançar tant com siga possible en els procediments de redacció del projecte, la licitació i l’adjudicació, a fi que el primer trimestre de l’any poguérem començar els treballs aprofitant que la pista està en obres. Uniríem les dues fases del projecte i encaixaríem el tartan amb l’actuació en el contorn de la pista d’atletisme perquè Gandia puga estrenar la nova instal·lació per a l’últim trimestre del 2025».

El regidor d’esports, Jesús Naveiro, ha afirmat que «és evident que amb totes les inversions esportives es demostra que en aquest Govern les instal·lacions esportives ens preocupen i ocupen. Tenim diversos departaments de l’Ajuntament treballant conjuntament perquè aquest gran canvi en les nostres instal·lacions siga una realitat».

L’alcalde ha insistit: «Volem una pista que siga un referent en la Comunitat Valenciana, que albergarà esdeveniments i competicions internacionals, i que es convertirà en una infraestructura esportiva clau de Gandia que donarà un impuls important al nostre atletisme. Tindrem la pista d’atletisme que els nostres esportistes i la ciutat es mereixen».

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

«Memòria de l’oblit. La repressió franquista a la Safor» en Gandia fins al 17 de novembre

La sala d'exposicions de la Casa de la Marquesa acollirà l’exposició «Memòria de l’oblit....

El Festival de Cortometrajes Cortoons llega a su 20ª edición

El Festival Internacional de Cortometrajes de Animación, Cortoons Gandia Festival, llega a su 20ª...

La comisión mixta define los usos del edificio de Correos de Gandia

El Ayuntamiento de Gandia ha acogido la primera reunión de la comisión mixta para...