Gandia celebra la sisena edició del programa «Casca de reis a l’escola»

El Ajuntament de Gandia ha presentat la sisena edició del programa «Casca de reis a l’escola», una iniciativa educativa dirigida als alumnes de segon de primària, que ja s’ha posat en marxa en 17 centres educatius de la ciutat que han sol·licitat participar. El programa té com a objectiu introduir els xiquets en la història, ingredients i singularitats d’aquest dolç tan típic de la Safor: la casca de reis.

L’activitat consta de tres parts fonamentals. En primer lloc, es narra als xiquets la història i les característiques d’aquest postre tradicional. En segon lloc, els alumnes tenen l’oportunitat de fer i decorar la caixa que utilitzaran per a guardar la seua casca cada any. Finalment, es permet als xiquets provar aquest postre elaborat pels pastissers de la ciutat.

Aquest any, un total de 17 centres educatius ja han començat a participar en aquesta experiència, amb una participació estimada de 750 alumnes de la ciutat.

- Advertisement -

Miguel Roselló, president de l’Associació de Pastissers i Forners de Gandia, ha subratllat l’origen històric d’aquest dolç que es remunta als temps «abans de Jaume I». Ha afegit que la resposta de la gent a aquesta iniciativa ha estat molt positiva al llarg dels sis anys de durada del programa.

Tant l’Ajuntament com el departament d’Educació han rebut l’agraïment dels representants de l’Associació de Pastissers i Forners de Gandia per l’esforç conjunt en posar en valor aquesta tradició. Destaquen la importància que Gandia, com a capital de la Safor, lidere aquesta iniciativa, incentivant la participació dels altres municipis de la comarca en la preservació d’aquesta pràctica i en el suport als pastissers locals.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Gandia sol·licita un nou col·legi per al pròxim curs

El Consell municipal escolar va ser convocat dimecres 18 de setiembre amb caràcter extraordinari...

«Set de cim»: la programación del cine de montaña en Gandia

Llega a Gandia la segunda edición de 'Set de cim', la semana de cine...

Gandia se convierte en epicentro del pádel autonómico

Del 24 al 28 de septiembre, Gandia acogerá el Campeonato Autonómico Absoluto de Pádel...