Gandia guardonada en els Premis RECS 2023

En una cerimònia celebrada el 16 de novembre de 2023, municipis com Gandia van rebre els Premis de Qualitat de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS). El reconeixement va ser atorgat a alcaldes i responsables locals per tretze pràctiques destacades en promoció de la salut.

Gandia va rebre un premi en la categoria de Foment d’un Desenvolupament Urbà Saludable i Sostenible en ciutats de més de 20.000 habitants per la seua participació en el «Procés participatiu per al disseny de la plaça del nou Centre de Salut Integral Roís de Corella». Una iniciativa pionera que va permetre als residents fer les seues aportacions per millorar la qualitat de vida i crear un espai més accessible i amable per a tots.

Els Premis de Qualitat de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables busquen recopilar i difondre les accions desenvolupades pels governs locals de la RECS. Els objectius inclouen motivar i reconéixer Bones Pràctiques, fomentar l’intercanvi i la difusió d’experiències innovadores en salut a nivell local, i promoure iniciatives que contribuïsquen a millorar la salut i el benestar de la ciutadania.

- Advertisement -

Lluís Martínez-Sicluna, secretari general de la FEMP, i Pilar Aparicio, directora general de Salut Pública, van ser els encarregats d’atorgar els guardons. Durant la seua presentació, el secretari general va destacar la importància d’aquests premis, que han recopilat prop de 350 accions de promoció de la salut impulsades per 280 entitats locals adherides a la Xarxa. Pilar Aparicio, per la seua part, va ressaltar que la Xarxa contribueix a que les ciutats siguen entorns cada vegada més saludables, i la difusió d’aquestes iniciatives reforça l’interès per adoptar estils de vida saludables.

Liduvina Gil, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, va expressar la seua satisfacció en rebre el premi i va reafirmar el compromís de l’executiu amb processos que milloren entorns saludables i conviden els residents a ser actius i millorar la seua salut.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Gandia sol·licita un nou col·legi per al pròxim curs

El Consell municipal escolar va ser convocat dimecres 18 de setiembre amb caràcter extraordinari...

«Set de cim»: la programación del cine de montaña en Gandia

Llega a Gandia la segunda edición de 'Set de cim', la semana de cine...

Gandia se convierte en epicentro del pádel autonómico

Del 24 al 28 de septiembre, Gandia acogerá el Campeonato Autonómico Absoluto de Pádel...