La Cursa Contra el Càncer torna a Gandia el 15 d’octubre

L’Ajuntament de Gandia ha presentat un any més la celebració de la cursa contra el càncer. El diumenge 15 d’octubre es celebrarà a la capital de La Safor el esdeveniment no competitiu que s’emmarca dins del circuit RunCáncer València 2023.

La prova inclou una cursa de 7 quilòmetres i una marxa de 5 quilòmetres. La sortida serà a les 11:00 hores des de la plaça del Prado. Els preus per participar-hi són de 5 euros el dorsal, 6 euros la samarreta i 8 euros l’ampolla reutilitzable. Les inscripcions ja estan disponibles i es poden realitzar en la pàgina oficial. Els dorsals també es poden adquirir durant la vesprada del divendres i el dissabte en la Plaça de l’Escola Pia i el diumenge fins a trenta minuts abans de la sortida en la línia de meta.

La regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, l’edil responsable d’Esports, Jesús Naveiro i la presidenta de l’Associació contra el Càncer a Gandia, Evelyn Cieslak han presentat aquest matí en roda de premsa la cursa “Gandia Contra el Cáncer”.

- Advertisement -

Evelyn Cieslak ha agraït al consistori la col·laboració i ha explicat que una hora abans de l’inici de la prova hi haurà animació a la plaça del Prado. «Serà un matí festiu i sabem que el temps ens acompanyarà. Tothom hi pot participar i tindrem obertes les inscripcions a la zona de sortida fins just mitja hora abans de l’inici de la prova»

Imagen Àlex Oltra

Sobre la prova, Gil ha afirmat que està «molt consolidada que ajuda i col·labora amb els fons que obté a la investigació contra el càncer» i ha informat que les xifres d’aquest any donen que els càncers més freqüents són els de còlon i recte, seguits pels de mama, pulmó, pròstata o bufeta. «És molt important seguir treballant en el diagnòstic precoç del càncer i que els fons se segueixin destinant a aquest àmbit. Per tant, espero que tots anem el proper dia 15 a córrer o caminar i aportar el nostre gra d’arena”.

Per part seua, Naveiro ha qualificat l’esdeveniment esportiu com «un dels esdeveniments solidaris més importants que tenim a la ciutat, ja que permetrà posar en marxa sis beques predoctorals destinades a joves investigadors que se centrin en el càncer de mama i infantil».

El responsable d’esports ha informat que totes les edicions que s’han realitzat d’aquest circuit han recaptat una xifra de l’entorn dels dos milions d’euros i que s’espera que aquest any se superin els gairebé 12.000 euros que es van recaptar a Gandia la passada edició.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Gandia sol·licita un nou col·legi per al pròxim curs

El Consell municipal escolar va ser convocat dimecres 18 de setiembre amb caràcter extraordinari...

«Set de cim»: la programación del cine de montaña en Gandia

Llega a Gandia la segunda edición de 'Set de cim', la semana de cine...

Gandia se convierte en epicentro del pádel autonómico

Del 24 al 28 de septiembre, Gandia acogerá el Campeonato Autonómico Absoluto de Pádel...