L’IES Tirant lo Blanc de Gandia participa en la Trobada d’Escoles Ambaixadores

Alumnat i professorat del L’IES Tirant lo Blanc de Gandia, ha participat i  han abordat la situació d’emergència climàtica actual amb la signatura del “Manifest per a la defensa de les hortes mediterrànies a través de l’educació dels joves”, paisatge considerat patrimoni cultural europeu amb futur incert. 

El programa de les EPAS-Escoles Ambaixadores ha tingut com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania les polítiques de la Unió Europea, però també, alhora, mostrar-li al Parlament Europeu les inquietuds dels agricultors i consumidors de l’Eix del Mediterrani.

L’IES del Tirant ha presentat al seu pavelló d’exposició dos productes valencians, valorats històricament a nivell internacional, el sucre de canya i les panses, sota el lema “Recuperant el patrimoni agrícola valencià”, davall l’organització dels professors Vicent Mahiques i Carlos Fuster, destacant el gran èxit i acceptació del públic assistent, sobretot pels més joves, que han pogut degustar la canya de sucre, els confits, la carbassa glacejada, les panses i les famoses “reganyaes” amb panses, tots ells oferits al públic per les nostres alumnes. 

- Advertisement -

A la Trobada de les Escoles Ambaixadores-EPAS s’han mostrat les preocupacions relacionades amb el futur del treball agrícola, per poder ser considerat com una veritable opció laboral per als joves. Alguns dels motius denunciats són la falta de regularització dels costos de producció, falta d’aigua de qualitat i que l’agricultura ecològica no és la solució per a les famílies espanyoles.

Altres motius que preocupen els joves agricultors del Baix Segura són l’impacte de l’activitat agrícola i ramadera en el medi ambient, l’escassetat de la mà d’obra, la contractació il·legal i la manca d’ajudes institucionals. 

Totes aquestes manifestacions van ser recollides en un document per a la seva presentació a la seu parlamentària de Brussel·les.

Les jornades, amb el títol «Horta d’Oriola: herència i llegat del Baix Segura», tenen com a objectiu estimular el coneixement d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves. A més a més, la seva finalitat és crear una col·laboració entre els joves ambaixadors del Parlament Europeu i els agricultors locals, generant debats sobre l’alimentació sostenible, els hàbits de vida saludables i el respecte per l’agricultura tradicional.

Les activitats també es van desenvolupar a la seu de la UMH-Universitat Miguel Hernández- de Las Salesas i el Centre d’Interpretació del Palmerar i els Horts Urbans, en les quals, els joves van abordar l’actual situació d’emergència climàtica i van treballar en la creació i posterior signatura d’un manifest per a la defensa de les hortes mediterrànies a través de l’educació dels joves, entenent aquest paisatge com a patrimoni cultural europeu amb un futur incert, anomenat “Manifest per a la Defensa de les Hortes Mediterrànies a través de l’Educació dels Joves” promogut per l’Ajuntament d’Oriola. 

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Gandia sol·licita un nou col·legi per al pròxim curs

El Consell municipal escolar va ser convocat dimecres 18 de setiembre amb caràcter extraordinari...

«Set de cim»: la programación del cine de montaña en Gandia

Llega a Gandia la segunda edición de 'Set de cim', la semana de cine...

Gandia se convierte en epicentro del pádel autonómico

Del 24 al 28 de septiembre, Gandia acogerá el Campeonato Autonómico Absoluto de Pádel...