Ròtova reprén el programa 50/50 d’estalvi energètic

Ròtova reprén el projecte educatiu 50/50 a l’aulari del municipi. Aquest programa està englobat dins l’estratègia Reacciona de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, per tal de reduir el consum, la factura energètica i les emissions del centre, a més de potenciar la participació de la comunitat educativa mitjançant sessions formatives pràctiques que fomenten l’eficiència energètica i l’ús responsable d’aigua.

Per fer-ho possible, l’Ajuntament de Ròtova compta amb una subvenció per part de Diputació de 4.985,20€.

L’alumnat crearà un equip energètic que s’encarregarà de diagnosticar el consum energètic i d’aigua de l’escola, elaborar un pla d’estalvi i fer el seguiment de les mesures establides i l’evolució dels resultats obtinguts.

Dels beneficis calculats, es revertirà al centre escolar el 50% de l’estalvi econòmic que es genere en la factura energètica durant el curs escolar 2021/22 i invertirà l’altre 50% en accions d’eficiència energètica en l’escola, cosa que generarà nous estalvis en anys posteriors.

Del treball en el projecte de l’edició passada, l‘estalvi calculat total ha estat de 1.099,50 €. La decisió sobre què es farà amb estos diners recaurà a l’equip energètic del col·legi. 549,74€ aniran destinats a inversió en mesures d’eficiència a l’escola. I una quantitat igual, per al premi que esculla l’alumnat a través de la decisió de l’equip energètic.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Oliva y la Generalitat refuerzan su colaboración para mejorar el turismo local

El Ayuntamiento de Oliva ha recibido la visita del secretario autonómico de Turismo, José...

La Policía de Gandia apuesta por la proximidad en su 150 aniversario

Gandia ha celebrado en la Plaza Mayor el Día de la Policía Local, este...

Gandia acogerá la IX edición del Ican Triathlon con más de 1.200 deportistas de 18 países

La novena edición del Ican Triathlon tendrá lugar en la playa de Gandia el...