Novetats literàries a les Biblioteques de Gandia

Com cada mes, Biblioteques Gandia publica a la seua pàgina web (punxa ací) les novetats literàries que s’han incorporat als seus fons bibliogràfics, en les distintes biblioteques de la ciutat. Aquests són alguns del títols destacats:

 

[Img #20598]

 

– ‘Independencia‘. Javier Cercas (Alfaguara, 2021). Biblioteca del Grau.

Un furiós al·legat contra la tirania dels amos dels diners i els amos del món.

 

 

– ‘Diari d’un gat assassí‘. Anne Fine (Blackie Books, 2021). Biblioteca del Grau.

«Que sí, que sí! Mateu-me, si voleu. D’acord, m’he carregat l’ocellet. Però, sisplau… que soc UN GAT! Què se suposa que he de fer? Que sí, que sí! Potser no l’hauria d’haver portat a casa ni l’hauria d’haver deixat a la catifa. I podria ser que les taques no se n’anessin mai. Doncs això, mateu-me, si voleu»

 

 

– ‘ Femmes sans merci’.  Camilla Läckberg (Actes Sud, 2020). Llengües estrangeres.

Presoneres del seu matrimoni, tres dones que no es coneixen intercanvien confidències en un fòrum d’internet. Ingrid, que va sacrificar la seva carrera com a periodista en benefici de la del seu marit, descobreix que aquest l’enganya sense escrúpols. Birgitta sap que ha estat malalta durant diversos mesos, però ha continuat ajornant el moment per veure un metge. Victoria va deixar la seva Rússia natal per establir-se a Suècia amb un home que va conèixer en un lloc de cites. Però no és en cap cas el marit que ella s’imaginava. Juntes tracen un pla…

 

 

‘Olive, Again’.  Elizabeth Strout (Peguin books 2020).

Olive s’adapta a la seva nova vida amb el seu segon marit, desafia el seu fill aliè i la seva família a acceptar-lo, experimenta pèrdues i soledat, és testimoni dels triomfs i desgarraments dels seus amics i veïns a la petita ciutat costanera de Crosby, Maine, i, finalment, s’obre a noves lliçons sobre la vida.

 

 

‘Book Love: ¿Te gusta leer?’.   Debbie Tung (Bridge 2020)

Book Love és una obra feta a mida per als bibliòfils amants del te, addictes a l’olor de les pàgines i compradors compulsius de llibres. Les vinyetes de Debbie Tung són molt divertides i recognoscibles: les situacions i hàbits dels amants de la lectura que ella plasma en els seus còmics arranquen riallades a tots els lectors. Book Love és el llibre de regal perfecte per a dir-li a un amant dels llibres que l’entens i el valores.

 

 

– ‘ Les espines del peix’. Josep Colomer (Tres i Quatre 2020)

Les espines del peix són la crònica novel·lada de Benià, un poble costaner imaginari que en cent anys passa de ser un lloc recòndit a convertir-se en la destinació turística predilecta de mitja Europa. Cent anys: l’emigració per la pobresa valenciana, la connivència dels poders polítics i religiosos, l’intent de substitució lingüística, la invasió de funcionaris de l’Estat, la venta del paisatge.

 

 

‘Les combatents’. Gonzalo Berger, Tània Balló. (Rosa dels Vents, 2021).

La història oblidada de les milicianes antifeixistes: Dones combatents de la Guerra Civil que, tanmateix, van anar sent relegades a tasques de la rereguarda i posteriorment oblidades. Aquesta investigació tracta de recuperar-les i posar en valor el seu paper fonamental als fets històrics.

 

 

‘A l’ombra del Bairén : una novel·la èpica a les nostres terres’. David Lurbe Sanz (Circulo Rojo, 2020). Secció Local.

L’any 1220 i en el barri cristià de la mar, a l’ombra del castell de Bairén, naix Jordi. Amb l’inici de la reconquesta per part de Jaume I, a la vall de Bairén, de majoria musulmana, comencen els recels amb els seus veïns cristians. Ni tan sols Muhammad, amic de la infància de Jordi roman indiferent. En la seua adolescència i davant tan tibant situació, Jordi decideix incorporar-se a les tropes del rei, on participarà en la conquesta de València.

 

 

‘El arte de engañar al karma’. Elísabet Benavent. (Summa de Letras, 2020). Secció Local.

Una aspirant a actriu cansada de fer càstings… Un artista reconegut en plena crisi creativa… Uns valuosos quadres trobats en una golfa… I l’art de l’engany per a canviar les lleis del karma, una novel·la on desplega el seu virtuosisme narratiu, la màgia per a crear històries, amb un estil ple de riures i llàgrimes, en una novel·la sorprenent, plena de bellesa i art en la qual les dones deixen de ser muses per a ser creadores.

 

 

El hijo del chófer. Jordi Amat (Tusquets, 2020). Biblioteca de Santa Anna.

Una història de periodisme, xantatge i corrupció que es llig com un thriller. A la Catalunya on Jordi Pujol guanyava l’una després de l’altra les eleccions i els mitjans construïen la imatge d’un oasi lliure de corrupteles, la trajectòria del periodista i advocat Alfons Quintà (1943-2016) —literàriament reconstruïda ací per Jordi Amat— reflecteix una perversa cruïlla de setge i poder, diners i tràfic d’influències. Crescut a l’ombra de Josep Pla i periodista de gran prestigi durant la Transició, al llarg dels anys, gràcies al seu coneixement de les clavegueres del poder polític i financer, Quintà —artista consumat del xantatge, l’assetjament i la manipulació— va desenvolupar una prestigiosa carrera mediàtica, plena, alhora, de clarobscurs inquietants. Va ser el primer delegat a Catalunya del diari El País, des d’on va destapar el cas Banca Catalana; va ser el primer director de la televisió autonòmica catalana; va crear així mateix L’Observador, un mitjà afí al govern convergent, l’hegemonia del qual va acabar menyspreant profundament; i va acabar els seus dies, sense tot just ser llegit, denunciant les retallades en sanitat i la deriva del Procés. El tràgic colofó a aquesta trajectòria es produïa al desembre de 2016: Alfons Quintà, malalt, assassinava d’un tret a la seua exparella i a continuació se suïcidava.

 

 

– ‘Ioga‘. Emmanuel Carrère (Anagrama, 2021). Biblioteca de Beniopa.

Vet aquí un llibre que no és cap manual de ioga, i tampoc un benintencionat llibre d’autoajuda. Ioga és la narració en primera persona i sense embuts de la profunda depressió que va dur l’au­tor a ser diagnosticat amb un trastorn bipolari hospitalitzat durant quatre mesos. És, així ma­teix, un llibre sobre una crisi de parella, sobre una ruptura afectiva i les seves conseqüències. I so­bre terrorisme islamista i el drama dels refugiats. I sí, en gran manera també parla de ioga i de me­ditació, que l’escriptor practica des de fa vint anys.

El lector té a les mans un text d’Emmanuel Carrère sobre Emmanuel Carrère escrit a la ma­nera d’Emmanuel Carrère. Fa temps que l’autor va decidir deixar enrere la ficció i la cotilla dels gèneres. I en aquesta obra, enlluernadora i do­lorosa, s’entrecreuen l’autobiografia, l’assaig i la crònica. Carrère hi parla de si mateix i avança en la seva exploració dels límits d’allò literari. El resultat és l’expressió descarnada de les flaqueses i els turments humans, una immersió en els abismes personals mitjançant l’escriptura.

 

 

‘Cançó per a dormir les feres’. Paula Carbonell (Jaguar). Biblioteca Infantil.

 

 

– ‘Akelarre‘.Pablo Agüero. (Avalon, 2021). Audiovisuals.

País Basc, 1609. Un jutge que persegueix les pràctiques no catòliques mana arrestar un grup de jóvens que participaven en una festa al bosc. A partir d’ací, farà el que calga per tal d’aconseguir una confessió sobre el suposat «akelarre», cerimònia màgica d’emparellament amb el Dimoni.

ÚLTIMAS NOTICIAS

NOTICIAS DESTACADAS

Gandia promociona su turismo activo y deportivo en tres importantes ferias nacionales

Este mes de mayo Gandia asistirá a tres grandes citas promocionales con su apuesta...

La Feria del Motor de Gandia celebra su XII edición con una fuerte apuesta por la sostenibilidad

Gandia ha inaugurado este viernes 9 de mayo la XII edición de su Feria del Motor,...

La precandidatura de Sergio González inicia la recogida de avales para liderar el CF Gandia

Con motivo del proceso electoral en el Club de Fútbol Gandia, la precandidatura liderada...